Copie la indigo! CSM Politehnica Iași – FC Buzău 0-1 (0-0), în etapa a VI-a a Ligii 2

Trupa lui Costel Enache a început Liga 2 cu trei înfrângeri și cu prestații modeste, dar a ridicat brusc nivelul în victoria cu 2-0 cu Universitatea Cluj-Napoca, apoi a câștigat în deplasare pe final de joc la Timișoara, iar miercuri a trecut, la Huși, cu 1-0, de Hușana, în turul al IV-lea al Cupei României. Trei înfrângeri la rând au fost urmate de trei victorii consecutive fără gol primit, cu prestații schimbate în bine față de începutul sezonului.

Astăzi însă a primit în contul etapei a VI-a a Ligii 2 vizita celor de la FC Buzău, iar antrenorul oaspete, Cristian Pustai, a jucat exact ce a jucat Concordia Chiajna la Iași în etapa a II-a, când a învins cu 1-0 la capătul unui meci controlat în totalitate și în care ocaziile Iașului au apărut în ultimele secvențe ale jocului. Pustai a venit cu o lecție bine predată elevilor săi, care au avut o posesie superioară încă de la începutul jocului. Nu doar posesia buzoiană a fost superioară, ci și determinarea de care au dat oaspeții dovadă, suficientă cât să câștige numeroase dueluri și să-și țină adversarii la respect.

Enache nu i-a avut la dispoziție la mijlocul terenului pe F. Cristea, suspendat pentru cumulul de cartonașe, nici pe Pușcaș, pe care probabil l-a forțat în jocul cu Hușana, nici pe accidentații Stoenac, Deretti și Pop și a optat să-l titularizeze pe atacantul Istrate pe locul jucătorului de 20 de ani, ocupat de regulă de F. Cristea, deși atacantul împrumutat de la FCSB s-a simțit rău când a ajuns la stadion înainte de meci. Aftanache ar fi fost soluția de rezervă și, spunem după meci, poate că ar fi fost mai nimerită, pentru că Istrate n-a fost nici atacant și nici mijlocaș și astfel FC Buzău a controlat mijlocul terenului.

Echipa lui Pustai (care a evoluat în echipamentul de deplasare al CSM Poli din sezonul trecut pentru că al său era prea asemănător cu cel alb-albastru al grupării ieșene) a fost evident mai articulată și a dominat fără însă să lase spații prea mari pentru a fi exploatate de Camara, atacantul lui CSM Poli. A atacat cu calm și și-a creat câteva bune ocazii în prima repriză, speculând indecizia din apărarea ieșeană, stoperul Cană fiind, din păcate, destul de ezitant. Nu doar el a cam fost deconectat de la joc, ba chiar și portarul Popescu a comis o gafă, când de la 15 metri a repus greșit pentru Onea, noroc că unul din oaspeți, Olteanu, n-a fost în stare să înscrie de la 25 de metri în poarta goală!

CSM Poli Iași a ajuns rar spre deloc în preajma careului advers, poate și pentru că Mihalache a primit sarcini preponderent defensive, ceva mai avansat fiind folosit Okan, singurul șut dătător de emoții fiind expediat de Stan, din lovitură liberă, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Actul secund a început cu o angajare a lui Camara pe dreapta, dar acesta a preferat, sau așa i-a ieșit, un șut la colțul lung în locul unei pase la 6 metri, unde aștepta, demarcat, Istrate. Trecuseră doar câteva secunde și apoi cinci minute când Okan a intrat cu talpa pe tibia unui adversar și arbitrul Moroiță l-a eliminat destul de ușor. Dominarea buzoiană a devenit și mai evidentă, nu neapărat mai insistentă, ci una care te convingea că deschiderea scorului nu prea mai putea fi amânată.

Enache i-a scos de pe teren pe Istrate și pe Pelivan și i-a trimis în joc pe Mărieș și pe Defta, veniți la echipă de câteva zile. Mărieș a jucat mijlocaș stânga în locul lui Pelivan, în timp ce Defta a evoluat mijlocaș dreapta pentru că Stan a intrat mijlocaș central, lângă Mihalache. Stan a expediat un șut precis, dar portarul advers a respins și tot Stan și-a amintit probabil de perioada sa de grație de la Astra, care i-ar fi permis să joace în Liga 2 și într-un picior. A șarjat prin defensiva buzoiană, dar n-a găsit un coleg care să-i înțeleagă intenția. Tot Stan însă a fost depășit în minutul 78 de minge la o centrare dintr-un corner advers, Defta s-a trezit lovit de balon în coapsă, balon ce a ricoșat la Ekolla, care de la câțiva metri a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Văzându-se condus, Enache i-a trimis în joc pentru ultimele zece minute pe Torres și Asăvoaei și a renunțat la Onea și Mihalache, dar nu s-a mai petrecut nimic notabil.

CSM Poli Iași rămâne cu 6 puncte în clasamentul în care a coborât pe locul 13, iar dacă s-a întors sau nu la nivelul din etapa a II-a ne vom convinge meciurile viitoare, când între 18 septembrie (în deplasare cu Unirea Constanța, de la ora 11:00) și 28 septembrie (în deplasare, de la ora 17:00, cu Dunărea Călărași) va mai bifa o deplasare, cu Minaur Baia Mare, în șaisprezecimile Cupei României, meci programat pe 21 septembrie, de la ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *