Finanțare pe trei luni pentru Centrul de Excelență în Fotbal de la LPS Iași din partea Consiliului Local Iași! 

Printre proiectele sportive ce au primit finanțare în urma votului exprimat luni în ședința ordinară a Consiliului Local Iași se numără și cel depus pentru Centrul de Excelență în fotbal de la Liceul cu Program Sportiv Iași. Demarat în toamna lui 2019 cu o clasă a V-a alcătuită în urma unei selecții ca la carte desfășurată exclusiv în mediul rural de prof. Andrei Marian, proiectul s-a bucurat de susținerea Consiliului Județean Iași prin alocarea sumei anuale de 84.000 de euro. V-am informat că după ce s-a schimbat conducerea CJ Iași finanțarea a fost sistată, iar activitatea s-a desfășurat tot mai anevoios. Copiii au traversat clasa a VI-a prin plină pandemie și au început-o acum câteva zile pe a VII-a cu speranța că vor fi băgați din nou în seamă.

Consiliul Local Iași le-a întins astăzi o mână de ajutor, oferindu-le 50.000 lei (10.000 de euro) pentru ultimele trei luni ale anului, cu promisiunea ca în ședința următoare suma să fie completată cu încă 10.000 de lei. Este un prim pas, iar acești bani ajung pentru cazarea și masa celor 17 copii din grupă, după cum ne-a spus prof. Marian. S-a pornit la drum cu 19 micuți fotbaliști, trei au renunțat după ce finanțarea din partea CJ a fost sistată și familiile au trebuit să suporte chiriile copiilor și cheltuielile cu naveta, iar în această vară a mai fost cooptat un elev de la Hârlău.

„Când vom descoperi un copil care merită să facă parte din această grupă îl vom coopta imediat. Deocamdată sunt bucuros pentru părinții acestor copii că au scăpat de cheltuielile cu chiriile și naveta, sunt bucuros că acești copii nu vor ajunge foarte obosiți la final de săptămână și se vor putea astfel concentra mai mult pentru fotbal. Sunt bucuros că băieții s-au întors după un an și jumătate în aceleași camere ale căminului de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi. A fost un an și jumătate foarte dificil, în care am trecut la teren mare și în care părinții au plătit pentru fiecare copil câte 1.700 de lei pentru un cantonament la Vatra Dornei și două turnee amicale, la Brașov și la Piatra Neamț”, ne-a declarat prof. Andrei Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *