Situație neplăcută pentru Vlăduț Simionescu! Motivul pentru care Federația Română de Judo a lansat „echipa olimpică a României” fără cel mai bun judoka al său! Cum răspunde ieșeanul clasat pe locul 9 la Tokyo

Federația Română de Judo are și luni în deschiderea site-ului său oficial un articol intitulat „Schimbări radicale în pregătirea loturilor olimpice ale României”, articol  în care arată că „membrii loturilor olimpice cu șanse de calificare la olimpiadă, începând cu 1 octombrie, vor intra sub supervizarea și monitorizarea a câte unui antrenor individual. Acesta va răspunde de pregătirea sportivului pe toată durata ciclului olimpic. Pregătirea sportivilor se va face în continuare sub coordonarea antrenorilor desemnați pentru pregătirea loturilor olimpice. În fața acestora, cei desemnați pentru pregătirea individuală a sportivilor, vor prezenta rapoarte săptămânale legate de evoluția fiecărui sportiv în parte”.

La masculin sunt enumerați șapte judoka, însă printre ei nu l-am găsit și pe Vlăduț Simionescu (31 de ani), pregătit la CS Politehnica Iași de antrenorul Costel Năftică, cu precizarea că Vlăduț a fost unul din cei doi judoka români care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a clasat pe locul 9, iar în prezent este cel mai bine situat dintre români în clasamentele mondiale, urcând pe locul 18 la categoria de greutate +100 kilograme după locul al doilea ocupat acum o săptămână la Grand-Prix-ul de la Zagreb.

„A fost publicată o listă cu sportivii ce au potențial de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, și care acceptă să se pregătească la lotul național. Este cunoscut faptul că Vlăduț Simionescu refuză să se pregătească la lot, așa că el se antrenează la club. Noi analizăm în continuare pe ce sportivi ne vom putea baza în calificările pentru Paris 2024 și probabil până la sfârșitul anului vom ști mai multe. Respect munca lui Simionescu, este un sportiv talentat și îmi pare rău că nu avem prea multe tangențe, el refuzând să vină la lot. Din punctul meu de vedere, pregătirea la lotul național este mai sănătoasă și mai corectă, iar cel care răspunde pentru rezultatele sportivilor și pentru banii cheltuiți eu sunt”, a explicat Florin Bercean, vicepreședintele executiv al FR Judo, care a concluzionat, pentru moment, situația lui Vlăduț astfel: „Nu l-a exclus nimeni pe Simionescu de la calificările pentru Paris 2024, ușa îi este în continuare deschisă”.

Vlăduț Simionescu s-a simțit nedreptățit vineri, după ce a citit articolul publicat pe site-ul FR Judo, și cam la fel se prezenta și luni.

„Vreau să le răspund celor care au întocmit acea listă prin rezultatele pe care le voi obține. Astfel de situații, în care mă simt nedreptățit, mă ambiționează din cale-afară”, a fost răspunsul lui Vlăduț Simionescu.

Citiți și: NOUL MITSUBISHI OUTLANDER PHEV VA FOLOSI O VARIANTĂ ACTUALIZATĂ A SISTEMULUI DE TRACȚIUNE INTEGRALĂ S-AWC

Sursa foto stânga: FR Judo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *