Ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Field (tir cu arcul pe teren variat) s-a desfășurat în SUA și a adunat la start foarte puțini concurenți. Atât de puțini s-au încumetat să ajungă la Yankton (Dakota de Sud) încât la multe probe nici nu a fost întrunit numărul minim pentru a fi acordate titluri și medalii! Cu această nefericită situație s-au confruntat și arcașii ieșeni care au concurat la Under 21, ei pregătind această competiție încă de acum doi ani!

La începutul lui 2022 v-am informat despre excelentele rezultate obținute la Campionatele Europene indoor de tir cu arcul, desfășurate în Slovenia, de Rareș Alexandrescu (18 ani), Elena Topliceanu (20 de ani), Andreea Albu (18 ani),  pregătiți la CSS „Unirea” Iași de antrenorii Cezar Alexandrescu și Mihai Alexandrescu, și Adrian Vlase (19 ani), pregătit la CSM Iași de antrenorul Constantin Frai, dar încă de pe atunci Cezar Alexandrescu ne spunea că principalul obiectiv al anului îl reprezintă Mondialele de field din SUA, unde România avea să alinieze două echipe foarte puternice.

De atunci ei s-au tot pregătit, însă la Yankton n-au avut cu cine concura, doar cu echipele SUA și eventual ale Canadei! Atât la masculin (cu Rareș și Adrian în componență), cât și la feminin (cu Andreea și Elena în componență), formațiile României au dispus de SUA și… atât! La echipe mixte compound, România, alcătuită din Rareș și Andreea, a dispus de SUA și de Canada și ar mai fi fost nevoie de o formație participantă pentru a primi titlul de campioană mondială și medalia de aur! La echipe mixte barebow, România, alcătuită din Elena și Adrian, a câștigat meciul cu SUA și… atât!

„A fost o deplasare foarte costisitoare la un concurs pentru care ne-am pregătit foarte bine. Acum avem o generație foarte bună la Under 21, dar alt Campionat Mondial nu va mai prinde împreună la această categorie de vârstă! Unii vor trece la seniori, iar ceilalți probabil vor renunța la sport în favoarea studiilor! În concursurile pe echipe eram pregătiți să atacăm titlurile mondiale, pe podium sigur am fi urcat, atât de bine eram pregătiți”, ne-a declarat, plin de amărăciune, antrenorul Cezar Alexandrescu.

Citiți și: Dacia merge la Salonul Auto de la Paris cu primul său motor hybrid, dar și cu Manifesto și Duster „Mat Edition”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *