Rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, au susținut sâmbătă, în deplasare, ultimul meci cu o miză consistentă din actual sezon al Ligii Naționale. S-au confruntat cu Știința Petroșani, campioana Diviziei Naționale de Seniori 2021, iar o victorie ieșeană în meciul contând pentru etapa a VI-a a play-out-ului ar fi menținut Politehnica în cursa pentru ocuparea unui loc pe podium dacă nu cumva i-ar fi asigurat-o deja.

Și de această dată Politehnica s-a confruntat cu probleme de efectiv, cam ca la fiecare meci, fiind greu de spus când antrenorii au avut la dispoziție lotul aproape complet. Nu spun nimic altceva de condițiile de deplasare, cu noaptea de joi spre vineri petrecută pe drum, în autocar, dar echipa ieșeană a condus cu 6-0 în prima repriză prin două lovituri de pedeapsă transformate de Michiduță. Știința a replicat printr-un eseu transformat (7-6), dar același Michiduță a stabilit scorul la pauză tot cu piciorul.

Era 9-7 pentru Politehnica, dar partida era deschisă oricărui rezultat. Gazdele au preluat conducerea grație unui eseu transformat (14-9), dar Nicuță n-a fost de acord cu acea situație și a culcat balonul în terenul de țintă advers (14-14), lipsind însă transformarea. Michiduță a pus alte șase puncte în dreptul formației sale, tot din lovituri de pedeapsă, formație care conducea cu 20-14. Avantajul era destul de fragil, un eseu transformat fiind suficient pentru a răsturna scorul, ceea ce s-a și întâmplat (21-20 pentru Știința).

Michiduță și-a adus din nou echipa la conducere (23-21), transformând o nouă lovitură de pedeapsă. Cu trei minute înainte de final, Știința a fructificat și ea o lovitură de pedeapsă (24-23), iar în timpul rămas de joc Politehnica s-a aruncat în atac. A pierdut la doar patru puncte diferență acasă în prima etapă a play-out-ului, cu CS Năvodari, formație cu șase victorii din șase posibile în clasamentul la zi, iar în a doua, în deplasare, cu RC Bârlad, la doar trei puncte! Cât ghinion putea să mai aibă?

Se părea că totuși îl va sparge: lovitură de pedeapsă la ultima fază a meciului! Poziție deloc comodă: peste 40 de metri, lateral stânga. Michiduță și-a asumat execuția, la capătul unui meci dificil, de mare luptă! Sleit de puteri, a renunțat la casca de protecție parcă a mai scăpa din presiunea ce-i apăsa pe umeri. A lovit bine balonul, spectatorii au amuțit văzând că direcția era excelentă, dar ghinionul ieșean a lovit și el din nou: mingea a întâlnit transversala! Politehnica a pierdut cu 23-24 și nu mai poate spera la podium. Cu măcar două victorii din meciurile cu Năvodari, Bârlad și Petroșani, alta ar fi fost situația în clasament… Poate ca o consolare, omul meciului a fost desemnat Vaman, fiind nu prea des întâlnit ca alesul să provină de la echipa învinsă. Vaman însă s-a reaccidentat, iar pe lista parcă fără sfârșit a celor cu probleme medicale a ajuns și Platon. 

CS Politehnica a evoluat la Petroșani în următoarea alcătuire: Dorogan, Tei, Platon – Bișoc, Fânariu – Baboiu, Arariței, Giușcă – Vaman (căpitan), Husdup – Nicuță, Curcan, Neagu, Gafița – Michiduță (au mai jucat David, Ilie, Bălan și Stanciuc).

„Am reușit un meci bun, am condus în mare parte a timpului. Foarte puțin a lipsit să fim noi învingătorii, la fel ca în meciurile cu Năvodari și Bârlad…”, a declarat Cosmin Rațiu pentru pagina oficială a grupării ieșene pe Facebook.

Etapa viitoare, formația ieșeană se va confrunta pe Stadionul „Tepro” cu CSU Alba Iulia. Partida se va desfășura sâmbătă, de la ora 11:00.

Celălalt ochi rugbistic râde!

În timp ce băieții luptau la Petroșani pentru un succes de care i-au despărțit doar câțiva centimetri, colegele lor de club, vechile și noile campioane naționale, pregătite de antrenorii Nicu Tarcan și Gabriela Lepciuc (preparator fizic, dna. Viorica Ursanu), și-au apărat cu succes Cupa României (senioarele) și Cupa AIR (junioarele), cucerite anul trecut.

Campioanele României erau așadar deținătoarele trofeelor, iar în semifinalele Cupei României echipa de senioare a dispus cu 55-0 de CSU Știința-Ursul București, pentru ca în finală să se impună cu 17-5 în fața rivalei Agronomia București, vicecampioana națională en-titre.

Lotul care a cucerit Cupa României și în 2022 a fost alcătuit din Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Maria Atomi, Simona Roșca, Diana Gavril, Alina Dincă, Ana Maria Călin, Nicoleta Meșina, Paula Ursache, Andreea Berbeci, Carina Dascălu și Loredana Juncanariu.

Junioarele au trecut în semifinalele Cupei AIR de Aurora Băicoi, cu 29-0, iar trofeul l-au cucerit după 21-0 în finala cu CSM Pașcani, lotul fiind următorul: Renata Prisecaru, Dumitrița Babătă, Mara Chiriac, Manuela Mocanu, Nicoleta Ciobanu, Maria Ciobanu, Diana Mîndrilaș, Dumitrița Babătă, Maria Nechita, Oana Bocan, Petronela Ilie și Nicola Rogojină.

Credit foto Știința – Politehnica: Doru Agafiței / Știința Petroșani.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger și revelația GPL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *