Ieșeanul Georgian Anghel-Birică și-a văzut acum un an visul cu ochii. A câștigat concursul de la Milano prin care a obținut calificarea la Mr. Olympia 2022, competiția supremă la care orice culturist visează să ajungă din clipa în care și-a câștigat statutul de profesionist! A trecut un an de atunci, iar Georgian și-a impus un regim spartan, de la care nu s-a abătut deloc până acum, și speră să fie în stare să-l ducă până la capăt cu brio, pe strălucitoarea scenă de la Las Vegas!

Georgian va concura la „clasic phisique”, secțiune care păstrează aproape nealterat farmecul întrecerilor Mr. Olympia când titlul suprem era câștigat de Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu sau Frank Zane. Se pregătește în același ritm intens la Weider Gym Iași, a început să scadă în greutate, acum are 100 de kilograme, dar pe scenă nu va trebui să depășească 94 kg. A redus drastic cantitatea, dar nu și numărul meselor zilnice, tot câte 6.

„Am redus mult din carbohidrați, acum mănânc toată ziua cât mâncam înainte la o masă. Dimineața și seara mănânc albușuri de ou, dimineața mai am 50-60 de grame de ovăz, iar alte două mese sunt câte 50 grame de orez și pui sau pește cu legume. În perioada aceasta mănânc pește alb, șalău sau doradă, iar la legume accentul este pus pe broccoli, sparanghel și spanac. Nu mă mai confrunt cu nicio problemă medicală, mă pot antrena la parametrii doriți și țin să menționez colaborarea excelentă pe care o am cu kinetoterapeutul Eduard Ifrim”, ne-a declarat Anghel-Birică.

Valorosul sportiv ieșean ce a împlinit 32 de ani acum câteva zile a hotărât să plece la Las Vegas cu o lună înainte de concurs, urmând să definitiveze acolo pregătirile.

„Mă voi antrena acolo, în lumea lor, voi cunoaște oameni importanți, foști campioni care mă vor ajuta să pozez cât mai bine, voi fi motivat la maximum”, este convins Georgian Anghel-Birică, deocamdată singurul român calificat la prestigioasa competiție care în acest an revine între 15 și 18 decembrie acasă, la Las Vegas, după doi ani petrecuți la Orlando.

Citiți și: Noul Mercedes-Benz EQE SUV a fost dezvăluit oficial VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *