Trupa lui Leo Grozavu a încheiat la egalitate, 0-0, vineri seara, în deplasare, cu Dinamo, în etapa a XIV-a a Superligii, penultima a turului sezonului regulat. Cu ani în urmă băieții ar fi fost așteptați de suporteri la întoarcerea acasă, dar acum rezultatul nu este deloc mulțumitor, deși Poli Iași n-a arătat că într-adevăr ar fi putut câștiga disputa.
![](https://www.dragosgaspar.ro/wp-content/uploads/2023/10/395346602_820564473406368_5906869190018901924_n-1.jpg)
Să privim nu mai departe de meciul din etapa precedentă, din Copou, acel 1-1 cu FC Universitatea Craiova. Poli conducea cu 1-0 și avea din minutul 66 superioritate numerică. A fost însă dominată și egalată în minutele de prelungiri, așa că puteam spune că a pierdut două puncte importante. La București, însă, pe „Arena Națională”, la al doilea joc fără antrenorul Leo Grozavu pe bancă, el ispășindu-și suspendarea la hotelul de patru stele al lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost un 0-0 tern, acel tipar de meci în care cine știe când și dacă s-ar fi modificat tabela de marcaj.
Sigur, Poli Iași a părut ceva mai stăpână pe situație în prima repriză. A surprins cu folosirea fundașului stânga Ispas ca stoper lângă Samayoa, absent din echipă la precedentele două meciuri, și chiar cu titularizarea lui Lung jr. în poartă, dar mai ales cu aglomerarea mijlocului terenului. R. Ion a fost cel care a jucat în locul suspendatului Luis Phelipe pentru cumulul de cartonașe galbene, dar nici el, nici Roman n-au reușit să descâlcească jocul, să-l iuțească, să-l lumineze. Eliberarea flancurilor în așteptarea urcărilor fundașilor laterali Martac, respectiv Ștefanovici n-am remarcat să producă panică în tabăra adversă, iar singurele situații ceva mai acătării au fost finalizate cu șuturi din afara careului, expediate de Marchioni și Harrison (două), însă doar primul l-a pus pe portarul advers Golubovic să plonjeze și să respingă de la rădăcina barei.
Jucătorii parcă au fost puși să intre într-o morișcă ale cărei principii dinamice nu le stăpâneau, iar situații ce se anunțau promițătoare erau risipite printr-o imprecisă pasă banală. Situațiile de care aminteau au apărut după ce Lung jr. a intervenit cu succes la șut de la 17 metri expediat de Ilic, în care a fost încurcat inclusiv de arbitrul Vidican, însă pe faza defensivă echipa a fost destul de precisă, aspect la care a contribuit din plin și „închizătorul” Marchioni, deși chiar de la început încasase un cartonaș galben.
Poli Iași a lăsat în prima repriză impresia că trebuie doar să forțeze cu ceva mai multă încredere pentru a câștiga disputa. Jatoba l-a înlocuit la pauză pe R. Ion, Poli continua să ruleze când în 4-2-3-1, când în 4-4-2, când în 4-1-4-1 de nu se mai înțelegea mare lucru. Sigur a fost că nu prea s-a mai apropiat de careul advers, nici măcar după ce pe teren în locul lui Harrison a fost trimis Gheorghiță, pe care șeful cel mare din Copou, Cornel Șfaițer, și-a permis să-l propună echipei naționale a României, dar a pierdut un duel „unu la unu” cu un stoper rudimentar de parcă ar fi fost un începător! Aparițiile fundașului central Fl. Ilie și „închizătorului” Itu, retrași fiind Ștefanovici și Roman, au dat semnalul că Poli nu mai avea de gând să înscrie, întărit de intrarea lui Tincu în locul lui Bordeianu, doar că o astfel de abordare era parcă mai potrivită pentru finalul meciului cu FC „U” Craiova, pentru a distruge intențiile ofensive ale formației ce evolua în inferioritate numerică, pe când cu Dinamo merita încercată lovitura de grație.
Poli Iași pare însă a fi de-a-ndoaselea, deși are doar o înfrângere în ultimele opt etape. Când atacul producea goluri și ocazii clare apăreau erori copilărești pe faza defensivă. Apărarea a dat însă siguranță cu Dinamo, cu un plus evident pentru Ispas, dar atacul a fost practic inexistent! Urmează o suită de cinci meciuri cu patru apariții în Copou, debutul fiind vineri (ora 18:00), cu Oțelul Galați, în deschiderea ultimei etape a turului, prilej numai bun de a-și răsplăti propriii spectatori cu un nou succes, doar că dacă va ataca precum cu Dinamo vajnicii apărători ai lui Dorinel Munteanu vor putea juca și cu ochii închiși…
Citiți și: Dacia continuă să crească pe toate piețele mari ale Europei!