Antrenorul Leo Grozavu se va baza pe 25 de jucători la meciurile amicale pe care CSM Politehnica Iași le va susține vineri, cu FC Bălți, și sâmbătă, cu Zimbru Chișinău, ambele partide urmând să se desfășoare la baza de pregătire a celor de la Zimbru. În autocar au urcat toate cele cinci achiziții ale iernii, nu însă și Kouadio, Ciaun, Lică, Telcean și Tomczyk, anunțați indisponibili.
Tomczyk oricum nu mai intră în vederile lui Grozavu, în cazul atacantului polonez fiind demarate deja negocierile privind rezilierea angajamentului. Din lotul care a părăsit Iașul după antrenamentul efectuat joi dimineață remarcăm nu doar cele cinci achiziții ale iernii – Musi (împrumutat de la FCSB), R. Ion (Farul), Katanec (fundaș central croat), Vojtus (Rapid) și Itu (împrumutat de la CFR Cluj) – ci și primul jucător care în 2019 a câștigat competiția națională „Cupa Satelor” cu Ruginoasa și a ajuns în lotul echipei mari a Iașului.
Ionuț Olăeru a împlinit 17 ani acum două săptămâni, joacă pe post de fundaș dreapta și are astfel șansa să evolueze sub ochii lui Grozavu. El a fost adus la CSM Politehnica Iași de la Universitatea Cluj, acolo unde s-a transferat după ce echipa pregătită de antrenorul Constantin Cerneuțanu a cucerit prima ediție a „Cupei Satelor. Ambiția lui Cezar Honceriu, șeful Academiei CSM Politehnica Iași, de a aduce în Copou cât mai mulți dintre jucătorii acelei promițătoare generații iată că a dat roade cu Olăeru, dar de două săptămâni a fost înregimentat și Florin Doroftei (golgheterul întrecerii din 2009), venit de la CSS Craiova, care se alătură altor trei foști campioni: Denis Panciuc, Marian Condac și Cătălin Axinia (Onur Bulut este și el legitimat în Copou și provine tot de la Ruginoasa, dar n-a făcut parte din lot în 2019).
„Ionuț Olăeru este pariul meu. Consider că într-un an poate lupta pentru un lot de titular la echipa mare a Iașului. Este un copil extrem de ascultător și de muncitor, mereu îl dau celorlalți ca exemplu. A progresat vizibil de când a ajuns la Academia CSM Politehnica Iași, are un potențial de invidiat”, ne-a declarat Constantin Cerneuțanu.
Alte două vârfuri ale acelei generații de la Ruginoasa sunt Iulian Curcă, de la Universitatea Cluj, și Dănuț Nechifor, de la Farul Constanța, dar asta nu înseamnă că fostul lor antrenor nu poate visa să-și vadă cât mai mulți din foștii jucători evoluând pentru echipa mare a Iașului și să pregătească o nouă generație (copii născuți în anul 2010), care este deja campioana Iașului la „Cupa Satelor” și va evolua în primăvară în faza regională, alături de campioanele județelor Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui.
Dar iată cum arată lotul deplasat de CSM Politehnica Iași în Republica Moldova: Brînză, Jankov, Burcă – Martac, Plămadă, Katanec, Tincu, Finica, Ștefanovici, Vașvari, Marchioni, Gău, Cristea, Itu, Roman, Hrib, Dumitru, Musi, Hlistei, R. Ion, Istrătie, Harrison, Vojtus, Fărcaș și Olăeru.
Citiți și: Dacia a început să fabrice la Mioveni primul său model hybrid!