CS Politehnica Iași a organizat luni o conferință de presă pentru a sublinia excelente rezultate ale secției de rugby din actualul sezon, prilej pentru directorul Vasile Manole de a radiografia și activitatea din acest an a celorlalte formații, cum ar fi cele de handbal, baschet și tenis de masă.

„Abia am parcurs trei luni complete din 2023, dar performerii noștri au cucerit deja 54 de medalii, dintre care 15 de aur. Este un bilanț bun, deoarece multe campionate naționale abia de acum înainte vor începe, ultimele performanțe venind de șah, unde Alexia Andrieș și Nicolas Cazacu au cucerit medalii de aur la proba-regină, șah clasic. Am organizat această conferință de presă special pentru rezultatele de la rugby, dar trebuie subliniat că echipa noastră feminină de tenis de masă ocupă locul 4 în Superliga de 6 la un sport în care România are rezultate de excepție, loc cu atât mai bun cu cât nu ne-am permis să efectuăm transferuri de jucătoare de top din Europa, așa cum nu ne-am permis în pauza de iarnă să transferăm doi-trei handbaliști valoroși pentru a putea face față cu și mai mult succes în Play-Off-ul Promovare în Liga Națională, acolo unde ne întrecem cu formații aparținând de Consilii Locale sau Consilii Județene, care s-au întărit considerabil pentru că au beneficiat și beneficiază de o importantă susținere financiară”, a precizat Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, echipa de tenis de masă primind marți, de la ora 10:00, în Sala „Mr. Pong”, din Tătărași, vizita Victoriei Carei, în penultima etapă a Superligii, formația oaspete bazându-se în acest sezon pe o jucătoare care a evoluat pentru Ungaria la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Echipa masculină de baschet mai are de susținut trei meciuri în grupa valorică 1-8 a Ligii I și dacă le va câștiga pe toate va fi sigură de calificarea la turneul final de promovare în Liga Națională.

„Am toată încrederea că va fi obținută calificarea. Vom întâlni formații situate sub noi în clasament și este posibil să ne fie suficiente chiar și două victorii. Mulțumesc echipelor noastre pentru rezultatele bune pe care ni le oferă, echipe care fac performanță și datorită sprijinului financiar primit din partea Consiliului Local Iași, care ne asigură o finanțare de 1,5 milioane de lei. Nu este o sumă foarte mare, dar este un pas înainte și sperăm ca prin rezultatele viitoare și prin numărul mare de tineri de la echipele noastre să determinăm Consiliul Local, poate și Consiliul Județean, să suplimenteze finanțarea pentru a promova în primele eșaloane”, a adăugat Manole.

CS Politehnica Iași a obținut victorii pe linie la primele două etape ale Campionatului Național de Rugby 7s, atât la senioare, cât și la junioare, echipele ieșene, pregătite de antrenorii Neculai Tarcan și Gabriela Lepciuc, fiind campioane naționale en-titre.

„Pentru întrecerile interne ne-am propus să ne păstrăm supremația, dar și să oferim cât mai multor dintre componentele loturilor ocazia să joace cât mai mult. Loturile sunt omogene, așa că atunci când apar înlocuiri în timpul unui meci nivelul jocului nostru nu scade. Avem un joc tot mai cursiv, iar în întrecerile interne pregătim participarea la Campionatul European și la calificările pentru Jocurile Olimpice 2024”, a declarat Maria Atomi, una din cele mai bune rugbiste ale României.

CS Politehnica Iași a obținut trei victorii din tot atâtea posibile în Grupa 2 a Ligii Naționale de Rugby, ultima dintre ele fiind consemnată sâmbătă și obținută la ultima fază a jocului cu Știința Petroșani (scor final 19-18, după 0-12 la pauză).

„Avem deja un an de experiență, deși doar un an nu reprezintă mare lucru în rugby. Jucătorii s-au pregătit foarte bine, iar rezultatele testelor fizice ne indică un progres cu 20% față de sezonul trecut. Poate că aici a fost făcută diferența între a pierde anul trecut la un punct cu Știința, la Petroșani, și a o învinge, tot la un punct diferență, sâmbătă, la Iași, la capătul unui spectacol captivant. Dacă vom progresa și la nivelul disciplinei în joc vom putea face multe surprize plăcute susținătorilor noștri”, este convins managerul Corneliu Ghenea, managerul.

„Avem un parcurs de excepție până acum, încununat cu prețioasa victorie din meciul cu Știința Petroșani. Echipa s-a mai sudat, dar are în continuare un potențial remarcabil de progres. Le mulțumesc decidenților, factorilor politici, tuturor celor care au înțeles că această echipă tânără merită sprijinită, că putem aduce mulți spectatori în tribune! Consiliul Local Iași și Primăria Iași au avut încredere în noi și am încredere că vom avea un an bun, numai să fim feriți de accidentări”, a precizat Florin Onofrei, președintele de onoare al secției de rugby.

„Încă nu suntem la forma maximă. Am început anul trecut să formăm un grup, dar lipsa banilor ne-a împiedicat să păstrăm câțiva jucători după care chiar îmi pare rău! Când pleacă 6-7 jucători de bază e greu să menții nivelul, dar am transferat jucători care s-au integrat foarte bine. Avem o echipă tânără, care anul viitor va atinge vârful de formă”, anticipează antrenorul principal Cosmin Rațiu.

„Am început cu dreptul, Grupa 2 este foarte grea, deoarece toate cele cinci formații sunt de valori foarte apropiate. Ne-am pregătit bine și dacă vom reuși pe teren să punem în aplicare sistemul de joc stabilit de antrenori nu cred că vom rata locul 1. S-a văzut în meciul cu Știința cât de mult am muncit, vom munci în continuare pentru a justifica încrederea ce ne-a fost acordată”, promite demi-ul Alexandru Vaman.

„Progresul se datorează și faptului că relațiile dintre jucători sunt tot mai strânse, atât pe teren, cât și în afara terenului. Echipa începe să devină o familie, iar pentru acest an avem ambiții și pentru campionatul de rugby 7s, unde sper să repetăm succesul repurtat în 2021, când am cucerit medalia de bronz, deși avem un lot valoros, cu care ne putem propune și mai mult”, consideră antrenorul secund Mihai Stuparu.

„Nu trebuie omise convocările lui Sergiu Michiduță și Ciprian Husdup la loturile naționale, precum și că la echipa masculină de rugby ne bazăm pe preparatorul fizic Marian Moroșan, cel care este preparator și la lotul României Under 18. La feminin avem nouă rugbiste la lotul de senioare al României. Federația Română de Rugby și-a exprimat intenția de a califica echipa națională la Jocurile Olimpice 2028, echipă care se va baza pe generația foarte bună pe care o avem la junioare la CS Politehnica Iași”, a mai spus Vasile Manole.

Citiți și: Asociația Umanitară Tester Grup finanțează un proiect de 260.000 de euro pentru copii instituționalizați derulat de „Hope and Homes for Children”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *