Am așteptat și meciul de baschet de luni, derby-ul grupei în care evoluează cele două formații ieșene, pentru a trece în revistă rezultatele câtorva dintre echipele dulcelui târg, cu mențiunea că miercuri revin în competiție handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, vineri este programat derby-ul local la baschet, iar duminică rugbiștii de la CS Politehnica Iași vor susține ultimul meci oficial al sezonului!

Amintind de vremurile bune!

Începem cu baschetul de Liga I, deoarece Iașul a găzduit patru meciuri din Grupa B, primul fiind cel de sâmbătă, când Stomart, pregătită de antrenorul Miroslav Zlatkovic, a cedat în Sala Polivalentă, cu 70-85, în fața liderului Universitatea Craiova, meci disputat în devans pentru etapa a VII-a. Disputa a fost posibilă pentru că formația olteană a jucat duminică, în etapa a V-a, cu CS Politehnica Iași, pregătită de antrenorul Gabriel Clapon. Liderul a fost pus la respect, Politehnica impunându-se cu 106-62. Spectacol la scenă deschisă în special în sfertul al treilea, cu Hurjui, Rotariu și Pădineanu amintindu-și parcă de confruntările din primul eșalon, într-un deplin echilibru cu tinerii Dragoslav, Boghean și Băsescu.

Tot duminică, Stomart a primit vizita echipei secunde a clubului ABC Laguna București, ce activează în Liga Națională, în runda a V-a. Formația ieșeană a cedat cu 57-79, dar dacă Laguna 2 tot a ajuns la Iași a jucat luni și cu Politehnica, în devans pentru etapa a XI-a. A fost derby-ul Grupei B pentru că s-au întâlnit singurele formații neînvinse, dar aspectul de derby a fost vizibil doar în primul sfert, când formația oaspete a reușit cât de cât să mențină jocul echilibrat. Nici Politehnica nu a evoluat la turație maximă, dar și-a creat un avantaj liniștitor până la pauza mare și a ținut în sfertul al treilea să pună definitiv lucrurile la punct, impunându-se cu 85-59 și rămânând singura formație neînvinsă a Grupei B!

Politehnica ocupă locul al doilea în clasamentul Grupei B, cu 8 puncte, lider fiind Universitatea Craiova, cu 9 puncte din 6 meciuri, iar vineri, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă se va confrunta cu Stomart Iași (o victorie și patru înfrângeri), în runda a VI-a.

Succes consistent la rugby!

Ieșim puțin din atmosfera sporturilor de sală, deoarece sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, au dispus, cu 63-5 (38-0), de CSU Alba Iulia, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a play-out-ului Ligii Naționale. Formația noastră a reușit unsprezece eseuri, prin Gafița, Nicuță (câte 3), Vaman, Husdup, Giușcă, Matei și Holbocianu (câte unul), iar Michiduță a fructificat patru transformări.

Sursa foto: CS Politehnica Iași / Dan Mihai Grigoraș.

CS Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Vieru Găină, Tei, David – Fânariu, Bișoc – Baboiu, Holbocianu, Arariței – Vaman (căpitan), Husdup – Gafița, Curcan, Neagu, Nicuță – Michiduță. Rezerve au fost Matei, Stanciuc, Gherasim, Vasilache, Giușcă, Ilie, Deliu și Ignea. 

Partida a fost condusă de o brigadă ieșeană de arbitri, alcătuită din Loredana Juncanariu – Maria Atomi și Romică Dimitriu. Observator FRR: Emanuel Gorodea. 

Următorul meci al formației ieșene va fi ultimul pe care-l va susține în actualul sezon al Ligii Naționale de Rugby și se va desfășura pe 20 noiembrie, de la ora 13:00, pe Stadionul „Tepro”, în compania formației RC Gura Humorului.

Handbaliștii de la Politehnica Iași revin în competiție!

Revenim în sală cu rezultatele înregistrate de handbalistele de la CSM Iași 2020, pregătite de antrenorii Daniel Bura și Macrina Tomuleac, la Memorialul „Andreea Nica”, de la Slobozia, dar nu înainte de a vă informa că handbaliștii de la CS Politehnica Iași vor reveni după câteva săptămâni de pauză în campionatul Seriei A a Diviziei A, al cărei tur l-au încheiat cu șase victorii din șase posibile. Ei n-au avut posibilitatea să susțină niciun meci de verificare în această pauză competițională, iar meciul din deplasare cu CSU Galați se anunță foarte dificil, însă sunt deja obișnuiți să se „verifice” în jocuri oficiale!

Verificări la CSM Iași 2020!

Altfel stau lucrurile la clubul Primăriei Iași, CSM Iași 2020, echipă care în pauza competițională din Seria B a Diviziei A a câștigat un meci amical la Roman și a susținut alte trei verificări la competiția de la Slobozia, pe care au început-o vineri cu înfrângerea, 30-32, în fața formației ZRK Vardar, liderul Grupei A a Superligii din Macedonia de Nord, în care activează și ZRK Skopje. Parcursul a continuat sâmbătă cu înfrângerea fără drept de apel suferită cu CSM Deva, tot din Divizia A, cu 18-39, și s-a încheiat cu victoria, 30-27, cu gazdele de la CSM Unirea Slobozia (Divizia A). CSM Deva, la care joacă ieșencele Ana Maria Inculeț și Alexandra Orșivschi, a câștigat toate meciurile, iar CSM Iași 2020 a ocupat ultimul loc al turneului, la egalitate de puncte cu Slobozia și Vardar, ocupantele pozițiilor a doua, respectiv a treia. 

Sursa foto: CSM Unirea Slobozia.

Sâmbătă, CSM Iași 2020 revine și ea în campionat, în deplasare, cu CS HC Harghita, în etapa a VI-a, ambele grupări având câte două victorii și trei înfrângeri în actualul sezon.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *