CS Politehnica Iași va juca pentru promovarea în Superliga feminină de tenis de masă!

După șase victorii din șase posibile în primele două zile ale returului Diviziei A feminine de tenis de masă, CS Politehnica Iași a pierdut duminică meciul din ultima etapă, însă rezultatul nu mai putea modifica locul ocupat de formația ieșeană în clasamentul final. Ca și în precedentele șase runde victorioase, componența echipei a fost următoarea: Vlada Caraulnaia (19 ani), Andreea Postudor (22 de ani) și antrenorul-jucător Maria Gaftea (59 de ani).

Partida cu CSTA București a fost pierdută cu 1-3 după ce Vlada deschisese scorul, înfrângerea venind după două zile perfecte.

CS Politehnica Iași n-a început bine turneul desfășurat la Moinești, văzându-se condusă cu 1-0 după primul meci al confruntării cu ACS Dumbrăvița II! Vlada și Maria Gaftea au întors scorul la 2-1, dar Vlada a pierdut, așa că Andreei i-a revenit misiunea de a cuceri punctul decisiv al primei victorii de echipă, cu 3-2.

Urma disputa cu ocupanta locului al doilea la finalul turului, CSM Slatina. Iarăși debut cu înfrângere, Vlada a egalat la 1, Maria Gaftea și-a adus echipa în avantaj și tot Vlada a dat și lovitura de grație pentru victoria cu 3-1. CS Politehnica Iași a încheiat prima zi de concurs cu o victorie concludentă, 3-0 cu CSM Giurgiu, fiecare dintre jucătoare aducându-și contribuția cu câte un punct.

„A fost bine până acum, dar sâmbătă ne așteaptă o zi grea. Avem meciuri foarte dificile, ne vom întâlni cu CSM Craiova, prima clasată, neînvinsă până acum!”, a menționat Maria Gaftea, conform paginii oficiale a CS Politehnica Iași pe o rețea de socializare.

Singura înfrângere a liderului!

Vlada a început bine ziua a doua, dar colegele sale au pierdut următoarele două partide, iar CSM Bistrița II conducea cu 2-1. Aceeași Vlada a egalat la 2, iar Andreea a adus din nou victoria în meciul decisiv, la capătul unui set decisiv în care s-a impus cu 11-2. După 3-2 cu CSM Bistrița II, a venit disputa cu CSM Arad II. Vlada a pierdut, Andreea a egalat la 1, Maria Gaftea a punctat pentru 2-1 și tot Vlada a ținut să nu mai prelungească suspansul într-un nou meci decisiv, așa că a fost 3-1 înaintea celei mai dificile confruntări, cea cu invincibila CSM Craiova!

Vlada însă n-a fost de acord cu statutul adversarelor sale și a câștigat cu 3-0 partida cu L. Popescu. Andreea a cedat cu 1-3 în disputa cu D. Bârzoi, dar un punct foarte important a fost cucerit de Maria Gaftea, victorioasă cu 3-0 în meciul cu A. Bucur. Vlada a fost condusă cu 1-0 și 2-1 în partida cu D. Bârzoi, dar a reușit două seturi excelente (11-7 și 11-6), aducând un succes cu 3-1 nesperat înainte de turneu și prima înfrângere din acest sezon grupării craiovene!

Așadar, CS Politehnica Iași a ocupat locul al doilea în clasamentul final după tur și retur, iar ierarhia se va împărți în două grupe valorice, primele patru clasate urmând să lupte pentru promovarea în Superligă, iar celelalte patru pentru evitarea retrogradării în Divizia B. Formația ieșeană se va întâlni în aprilie într-o confruntare decisivă pentru promovare cu ocupanta locului al treilea, în sistem tur-retur.

„Sigure sunt ocupantele primelor două locuri, CSM Craiova și CS Politehnica Iași. Oficialii prezenți la Moinești ne-au spus că locul al treilea este ocupat de CSTA București, iar al patrulea de CSM Slatina. Probabil ne vom confrunta cu CSTA pentru promovare. Ne-am depășit obiectivul și am reușit să urcam de pe locul 4, pe cât ne clasam la finalul turului, tocmai pe 2, ceea ce nu-i deloc puțin lucru. Dacă tot am ajuns până aici suntem hotărâte să mergem mai departe încrezătoare că putem reveni în Superligă”, a mai spus Maria Gaftea pe pagina oficială a grupării ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *