Poli Iași n-a mai arătat a echipă în meciul susținut vineri, în deplasare, cu Oțelul Galați. Jucătorii au urcat în barca lui Miriuță grăbiți parcă să nu ajungă pe locurile vâslașilor, unii considerând că vor avea parte de o croazieră și nefiind dispuși să coboare la munca grea dacă ar fi fost nevoie. Vântul n-a mai suflat cu aceeași putere în pânze, așa că înfrângerea cu 0-1 a pus capăt seriei de șapte etape traversate fără înfrângere. N-o fi chiar motiv de mare îngrijorare, dar barca a luat apă ce n-a mai putut fi evaporată rapid de rezultatul final.

Barca lui Miriuță a luat apă la Galați: Oțelul – Poli 1-0!
Jocul trupei lui Vasile Miriuță n-a fost vineri, în etapa a III-a a play-out-ului Superligii, cu mult sub nivelul celui etalat în precedentele etape fără înfrângere. A lipsit în primul rând golul, pentru că șansa n-a mai fost de partea taberei ieșene, care a pășit pe gazonul din Galați de parcă ar fi fost deja campioana play-out-ului. N-am mai văzut însă determinarea din alte dispute, n-am mai văzut acea agresivitate pozitivă absolut obligatorie în compania Oțelului.
Văzându-și adversa atacând cu greoiul Bicfalvi a considerat că n-are de ce să-și facă prea multe griji, mai ales că atacantul Camara, servit impecabil de Ispas, a ratat o execuție simplă, cu capul, dintr-o excelentă poziție, reluând paralel cu poarta! N-a mai fost vreun adversar care să-i devieze decisiv balonul în plasă, ca runda precedentă, cu UTA, dar pe contraatac Oțelul era tot mai vulnerabilă, însă Soares, bine deschis de Roman, și-a arătat limitele ca fundaș dreapta și în loc să înainteze a trimis o centrare imprecisă.
Scăpată cu bine, Oțelul n-a mai așteptat și alte avertismente și a început să bubuie cu centrări careul ieșean, stoperi fiind Umar și Da Silva în condițiile în care Samayoa a fost indisponibil pe motiv medical, iar Boben a fost în continuare ținut pe bancă, de parcă n-ar avea destulă experiență pentru a putea juca pe locul fundașului central de picior stâng. Despre supralicitatul francez Diakhaby nici nu prea mai are rost să amintesc, aportul lui fiind modest în atac și inexistent în apărare, iar Ștefanovici, unul din motoarele echipei, a preferat croaziera.
Centrarea lui Maciel din rabona a dat parcă semnalul că Oțelul a trecut complet la cârmă. Același Maciel a ratat o mare ocazie, apoi Tănasă a izbit bara din stânga lui Fernandez după ce Diakhaby pierdea mingea în margine, iar golul din minutul 35 a picat firesc. Ștefanovici n-a putut bloca centrarea lui Maciel, stoperul Da Silva a fost depășit cam ușor de minge, iar Tănasă, venit de pe stânga singur la 7 metri în centrul careului, a reluat cu capul, de pe picioare, fără speranțe pentru Fernandez! Oțelul a căutat și golul al doilea, l-a găsit în minutul 40, dar a fost anulat pentru că Tănasă nu s-a retras la timp când jocul era mutat de pe dreapta pe stânga.
Și, totuși, Poli putea egala pe finalul primei reprize. Pe un contraatac bun, șutul lui Diakhaby a fost respins în corner, iar din centrarea ce a urmat Marchioni a apărut bine la bara a doua, cam cum a ieșit ca de nicăieri și a marcat runda trecută cu UTA, tot pe final de primă repriză, dar de data aceasta mingea nu s-a mai dus sub transversală, mijlocașul având nevoie de câțiva centimetri în plus la detentă pentru a o putea direcționa cu capul în poarta apărată de Dur Bozoancă.
Miriuță a schimbat la pauză. L-a retras pe căpitanul Bordeianu și l-a trimis pe teren pe atacantul Skuka. A schimbat sistemul de joc, Roman, care a preluat banderola, coborând alături de Marchioni în centrul liniei de patru mijlocași. Vâlvătaia adusă de Skuka avea să devină repede un simplu foc de paie, iar Miriuță a mutat din nou în minutul 62. L-a scos pe Soares și a mizat pe Adăscăliței, iar în locul lui Diakhaby, care calcă apăsat pe urmele lui Tailson, l-a introdus pe „închizătorul” Oum, deși pe bancă era și Nardini, preferat în ultimele dispute. Oum a creat senzația că ar putea împinge mai cu spor jocul spre poarta Oțelului, dar, ca și Skuka, totul a durat doar câteva minute, Roman trimițând un șut pe poartă de la 22 de metri, reținut de Dur Bozoancă.
Oțelul a fost precaută, nu s-a avântat fără acoperire în atac, a scăpat cu bine de reluarea defectuoasă a lui Zhelev din fața propriei porți, Adăscăliței a centrat aiurea într-o fază cu colegi demarcați, dar și Umar a respins, cu abdomenul, un șut de la 7 metri expediat de nou-intratul Hofman dintr-o poziție ideală! Și, totuși, putea fi 1-1 dacă la șutul lui Ștefanovici, din minutul 90+2, Dur Bozoancă n-ar fi intervenit cu un plonjon eficient.
La 1-1 s-ar fi evaporat imediat apa luată de barca lui Miriuță la Galați, dar vineri urmează o deplasare ce capătă o importanță aparte, pe terenul „lanternei” Gloria Buzău, unde are ocazia să țintuiască în clasament, probabil până la capătul play-out-ului, una din cele două formații pe care le vrea sub Poli la finalul fiecărei etape.
Oțelul (antrenor Laszlo Balint): Dur Bozoancă – Zhelev, Cisse, Stevanovic, Silva – Bourard (’72 N. Roșu), Zivulic (căpitan), Teles (’89 Bonilla) – Maciel (’81 Cojocaru), Bicfalvi (’72 Markovic), R. Tănasă (’81 Hofman).
Poli (antrenor Vasile Miriuță): Fernandez – Soares (’62 Adăscăliței), Umar, Da Silva, Ispas – Bordeianu (căpitan; ’46 Skuka), Marchioni – Diakhaby (’62 Oum), Roman, Ștefanovici – Camara (’83 Tailson).
Citiți și Test Autoplay: Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC facelift – Încredere stelară!