Boxul ieșean a fost în prim-plan și la Campionatele Naționale pentru cadeți: doi campioni naționali și o medalie de bronz

Boxul se încăpățânează să țină capul de afiș în sportul ieșean la acest sfârșit de an. După ce Ionuț Chiriac (categoria de greutate 52 kg), pregătit de antrenorul Nicolae Chipirog la Nicolina Iași, și Ana Maria Romanțov (48 kg), pregătită de antrenorul Radu Romanțov la Power Box Iași, au devenit miercuri, la Sofia, vicecampioni europeni de juniori, cu mențiunea că decizia în meciul lui Ionuț a fost viciată de arbitrii judecători, iată că a venit și rândul sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Iași să iasă la rampă.

Nicholas Boncu și Sebastian Toader (ambii la categoria de greutate 38,5 kilograme) sunt în primul lor an de concurs la cadeți (13-14 ani), însă acest lucru nu s-a văzut deloc la Campionatele Naționale încheiate ieri la Arad. Nicholas (elev în clasa a VI-a A la Școala „George Călinescu” – diriginte, prof. Andra Mădălina Bălan) a trecut în sferturi de Adrian Nicolae (Olimpia București), Sebastian (elev în clasa a VII-a D la Școala „Bogdan Petriceicu Hașdeu – diriginte, prof. Gabriela Cojocaru) l-a învins pe Marius Ionescu (Năvodari), iar specialiștii prezenți anticipau o finală între cei doi. Boncu l-a întrecut în semifinale pe Daniel Fleșeriu (Sibiu), însă drumul lui Toader spre finală a fost curmat de arbitri în lupta cu Răzvan Tănase (Onești). „Sebi merita să boxeze în finală și nu sunt deloc subiectiv când afirm acest lucru”, ne-a declarat Radu Zarif, însă elevul său a fost nevoit să se mulțumească doar cu medalia de bronz.

În ultimul act, Nicholas Boncu l-a depășit clar pe oneștean și s-a impus cu 5-0, devenind campion național. „Adversarul lui Nicholas a și întârziat la meci, dar l-am așteptat, deoarece consider că disputa trebuie tranșată în ring și nu m-ar fi încântat prea tare o victorie prin neprezentare. Nicholas și Sebastian sunt doi copii foarte talentați și foarte serioși. Nu m-au surprins deloc medaliile cucerite, aștept însă să și le apere cu succes anul viitor și chiar să boxeze amândoi în finală, așa cum ar fi trebuit să se întâmple și la Arad”, ne-a mai spus Radu Zarif.

Amintitele medalii n-au fost însă singurele din palmaresul boxului ieșean la Arad. Renato Gavril (72 kg), pregătit de antrenorul emerit Nicolae Brânzei la CSS „Unirea” Iași, a devenit și el campion național, adversarul său din finală, Alexandru Căldăraru (Tg. Jiu), abandonând încă din prima repriză!

Citește și: Eliberați ringul! Doi ieșeni boxează pentru supremația continentală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *