Trupa lui Leo Grozavu a susținut duminică al treilea joc amical din Antalya, cedând cu 0-2 (0-1), cu Dinamo Kiev, grupare ce s-a prezentat cu o formulă diferită față de cea care vineri dispunea cu 4-0 de FK Sileks, locul 5 în Macedonia de Nord.

Portarul Brînză s-a evidențiat încă din minutul 2, când apărarea ieșeană a fost surprinsă prea avansată, dar CSM Politehnica a replicat în primele zece minute prin șuturile expediate de Cristea și Harrison, după o preluare precisă la marginea careului. Insistența lui Cristea, vizibilă din primele secunde, l-a pus în mare dificultate pe portarul advers, iar din cornerul rezultat mingea a ajuns la Harrison, care a șutat cu sete în minutul 12, de la 7 metri, însă balonul a izbit transversala!

Tot în urma unui corner executat de Roman, Katanec s-a înălțat în minutul 23 la 8 metri și a reluat plasat, cu capul, dar un adversar a respins de lângă prima bară! Presingul agresiv comandat de Grozavu a dat roade și în minutul 27, când Musi a interceptat, iar Cristea a șutat de la marginea careului, ușor din întoarcere, puțin pe lângă poartă. Ocaziile s-au răzbunat în minutul 32, când, pe un contraatac ucrainean purtat pe stânga, mingea a fost pasată înapoi, Tincu a ezitat să intervină decisiv, iar Voloșin a înscris cu un șut plasat, de la 12 metri!

Harrison, care a etalat câteva artificii tehnice, mai mult a șters mingea cu capul decât s-o lovească în minutul 37, dintr-o centrare bună a lui Hlistei, însă CSM Politehnica a fost din nou surprinsă în minutul 41 printr-o minge aruncată peste apărare, dar Brînză a reușit să respingă singur cu adversarul talonat de Katanec!

Tincu a greșit o pasă lungă, dar totuși simplă, spre celălalt stoper, în minutul 65, Tsarenko, autorul ultimului gol în disputa cu Sileks, a interceptat, l-a driblat scurt pe Katanec și a urcat scorul la 2-0 în favoarea echipei sale! După gol, Dinamo a schimbat opt jucători, intrând inclusiv Karavaev, autor a trei goluri vineri, iar misiunea ieșeană se anunța și mai complicată, confirmată fiind de „transversala” din minutul 69.

R. Ion a ajuns prea târziu la o centrare foarte bună a lui Kouadio, iar Martac, abia intrat pe teren, a „înțepat” balonul spre colțul lung, însă portarul advers s-a întins și a respins de lângă bară în corner la ultima situație notabilă de a modifica tabela!

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Brînză – Kouadio (’75 Martac), Tincu (căpitan; ’80 Plămadă), Katanec, Finica (’60 Ștefanovici), Vașvari (’60 Telcean), Cristea (’60 Itu), Roman (’60 Mogoș), Musi (’80 Hrib), Harrison (’70 Vojtus), Hlistei (’70 R. Ion).

Nu au jucat deloc Jankov, Ailenei – Marchioni, Ciaun, Fărcaș, Gău, Istratie și Lică. Dumitru n-a mai efectuat deplasarea în Antalya, el îmbolnăvindu-se chiar înaintea plecării în cantonament!

Următorul meci amical este programat marți, cu Homburg, grupare din a patra divizie germană. În primele două partide de verificare din Turcia, formația ieșeană a dispus miercuri, cu 3-1 (1-0), de FK Jedinstvo, din liga a doua a Serbiei, și a încheiat la egalitate, 1-1 (0-0), vineri, la prânz, cu FC Nordsjaelland, liderul Danemarcei trecând însă în aceeași zi, dimineață, cu 4-1, de Zorya Lugansk, locul 4 în Ucraina.

Citiți și: Plăcere multimedia pentru toți!

2 thoughts on “CSM Politehnica Iași a irosit multe ocazii clare în amicalul de gală cu Dinamo Kiev! Faza defensivă încă scârțâie!

  1. Mie mi se pare că ,,scârție toată echipa …la așezarea în teren ..distanta mare intre fundașii centrali ,se joacă mai tot timpul cu pase înapoi de la mijloc,multe pase date direct la adversari,cu tot tracull de a avea în față un adversar ,,cu nume..ar fi trebuit să de joace mai grupat și mai combinativ și mai in viteza.Altfel vor fi probleme in atingerea obiectivului …

    1. La golul 2 chiar a fost distanta cam mare intre stoperi, n-a coborit Telcean intre ei. Dispunerea a fost foarte avansata, iar replierile mi s-au parut cam greoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *