Stomart Iași a aniversat marți împlinirea a 10 ani de când a început activitatea. Condus cu ambiție de președintele Ovidiu Stochici, tânărul club baschetbalistic ieșean s-a remarcat la copii și juniori, dar a avut curajul ca din 2019 să se axeze doar pe performanță și, firesc, să reducă numărul de sportivi și, implicit, de cotizații lunare, iar acum dă dovadă de și mai mult curaj prin înscrierea unei echipe alcătuite în mare parte din juniori în Liga I, un campionat, teoretic, adresat seniorilor.

„Muncim zi de zi pentru a crește jucători profesioniști la Iași”, a declarat marți Ovidiu Stochici la evenimentul ce putea fi lejer intitulat „Marea Galbenă”, toți baschetbaliștii clubului fiind îmbrăcați cu tricouri de culoarea amintită. Pe lângă lotul ce va activa în Liga I au mai fost prezenți componenții de la Under 18, Under 15 și Under 14, alături de câțiva părinți și de reprezentanți ai principalilor sponsori. „Nu voi renunța până ce un jucător descoperit și format de noi nu va ajunge să joace în Euroligă”, este visul cu care Ovidiu Stochici a pornit acum zece ani la drum.

Antrenorul principal al formației va fi Miroslav Zlatkovic, cooptat la începutul anului pentru grupele de juniori, și care pășește pe drumul deschis în 1997 de Dragan Petricevic, sub comanda căruia Politehnica Moldrom, una din cele mai iubite echipe ieșene din toate timpurile, cucerea în 1998 medalia de bronz, cel mai bun rezultat din istoria baschetului ieșean. „În sport nu se trăiește în istorie, ci în prezent”, a declarat Zlatkovic.

„Secunzii” săi sunt Alexandru Chiorescu și Bogdan Ispas, iar team-manager este Doru Ciobanu. Căpitanul echipei este Alexandru Prodan, cel care a jucat sezonul trecut tot în Liga I, atunci când Stomart se afla în parteneriatul cu CS Politehnica Iași și CSS „Unirea” Iași, iar dintre jucătorii rămași să apere culorile Stomart îi regăsim pe Florea, Ioniche, Păduraru, Cosoi și Tessaro. Alexandru Botez, care a bifat în trecut câteva sezoane la Politehnica, va fi cel mai experimentat jucător din lot.

Stomart va debuta în Liga I duminică, de la ora 14:00, în Sala Polivalentă, cu Agronomia București, un meci de foc încă din prima etapă. Va fi de fapt un sezon de foc pentru tinerii jucători de la Stomart, urmând să constatăm la final dacă ambiția lui Stochici a luat-o sau nu înaintea posibilităților reale ale propriilor sportivi.

Citiți și Prim contact cu Mazda CX-60: Pretenții justificate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *