Trupa lui Leo Grozavu a promovat în Superligă cu patru etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2 de fotbal. Cine a așteptat un alt meci în Copou pentru a sărbători revenirea după doi ani în prima divizie a avut doar de pierdut. Jocul decisiv a fost cel dintr-o senină după-amiază de marți, cu Oțelul Galați, din prima etapă a returului, când CSM Politehnica Iași a dispus cu 2-0, prin golurile înscrise de Roman, în minutul 45+1, și Harrison, în minutul 58.

Sursa foto: Andrei Luca / Facebook.

Partida a început cu doar o jumătate din tribune ocupate de spectatori, dar ieșenii dornici să nu rateze un moment atât de important au tot continuat să umple stadionul. Cei care au ajuns ceva mai târziu n-au ratat mare lucru în afara faptului că lovitura de începere a fost dată de legendarul Vasile Simionaș, deoarece ambele formații au abordat disputa cu multă precauție. Oțelul aproape că nu avea de gând să se îndepărteze prea mult de propriul careu, fiind evident că un egal i s-ar fi potrivit de minune. Egalul ar fi stricat însă sărbătoarea ieșeană, însă CSM Politehnica Iași nu s-a aruncat orbește în atac.

Din primele minute am putut remarca implicarea lui Itu, cel care după accidentarea suferită în jocul din tur, de la Galați, devenise mult prea discret. O pasă lungă, precisă, a fost însă stricată de preluarea lui Musi care putea să rămână în minutul 6 singur cu portarul Dur-Bozoancă. Oțelul a căutat culoare să iasă pe contraatac, dar fundașul dreapta Martac a fost atent câteva minute mai târziu și i-a dejucat planurile la centrul terenului.

CSM Politehnica Iași a jucat simplu, a căutat să nu piardă mingi la mijlocul terenului și a stat mai mult în jumătatea adversă. Nu s-a expus deloc, dar nici nu și-a creat vreo fază notabilă la poarta adversă. A avut câteva situații ce puteau deveni tăioase, a beneficiat și de câteva cornere, dar tot Itu a încercat să-l surprindă pe Dur-Bozoancă printr-un șut de la distanță.

Erau deja peste 8.000 de oameni în tribune, iar ultima parte a primei reprize a arătat o formație oaspete hotărâtă să echilibreze disputa. În minutul 40, apărarea ieșeană a fost mult prea ușor depășită la o aruncare de la margine de pe dreapta. Cîrjan a deviat cu capul, pe spate, balonul pentru Cisotti, acesta a trecut printre câțiva jucători de la CSM Politehnica Iași, a trimis bine în fața porții, dar același Martac a deviat salvator din fața lui Ursu care avea toate șansele să împingă balonul în plasă! Stoperul Yabre a reluat cu capul în minutul 45 într-un coechipier, iar fundașul dreapta de la Oțelul, S. Rus, s-a complicat inutil în prelungirile primei reprize. R. Ion, titularizat în locul lui Hlistei, care n-a prins lotul pe motive de ordin medical, ca și Vașvari și Telcean, i-a luat balonul, s-a cam încurcat în driblinguri în cursa spre poarta adversă, dar i-a pasat totuși spre stânga lui Roman. Mijlocașul central Neagu, de la Oțelul, putea respinge decisiv, dar a fost mult prea ezitant, iar Roman, destul de discret până atunci, n-a stat deloc pe gânduri și de la 10 metri a șutat cu stângul, deschizând scorul sub transversală!

Spectatorii aveau deja ce sărbători la pauză, dar mai urma încă o repriză de așteptare până ca bucuria să fie deplină. R. Ion și Musi au făcut schimb de benzi, Oțelul părea determinată să facă un pas în față, iar antrenorul Dorinel Munteanu a mutat primul, în minutul 57, schimbând doi din cei trei mijlocași. După doar un minut, stoperul Yabre a trecut pe sub minge la centrul terenului, R. Ion a pasat, tot spre stânga, de unde atacantul Harrison a șutat, cu stângul, din colțul careului, pe jos, în diagonală, iar mingea s-a dus în plasa laterală, plonjonul lui Dur-Bozoancă dovedindu-se inutil!

Munteanu a schimbat toată linia de atac, dar spectatorii deja scandau „Campionii, campionii”! Spectacolul se cam mutase în tribune, recitalul membrilor galeriei ieșene continua, cu mici excepții traduse probabil în polițe ce trebuiau obligatoriu plătite, la cote de Superligă, în timp ce pe teren CSM Politehnica Iași se închisese suficient cât să nu aibă emoții. Spre finalul jocului am remarcat revenirea stoperului Lică în primul meci oficial al anului pentru el, dar și dominarea gălățeană, concretizată însă doar cu un șut al lui Cruceru din afara careului, respins de portarul Brînză.

S-a încheiat 2-0, CSM Politehnica Iași a cucerit toate punctele pentru a-și asigura deja promovarea, iar spectatorii au invadat terenului pentru a celebra succesul cât mai aproape de favoriți. Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al grupării ieșene, a remarcat cel mai important aspect al meciului, măcar la fel de important precum victoria cu Oțelul: spectatorii ieșeni au venit în număr mare la stadion! De acum înainte depinde în principal de CSM Politehnica Iași pentru a-l păstra și chiar a-l determina să umple până la refuz tribunele bătrânei arene!

CSM Politehnica Iași deschide cu 52 de puncte clasamentul Ligii 2 și susține că va aborda doar la victorie și cele patru etape rămase, deoarece Leo Grozavu vrea să termine campionatul pe locul 1. Echipa ieșeană a rămas singura neînvinsă din play-off, ajungând la paisprezece meciuri consecutive fără înfrângere, iar etapa viitoare va juca duminică, de la ora 12:00, pe terenul Gloriei Buzău, ocupanta locului al cincilea, cu 38 de puncte!

Citiți și: Mercedes-Benz lansează noua generație Clasa E: punte între tradiție și digitalizare! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *