Baschetbaliştii Politehnicii CSS „Unirea” Iaşi nu defilează prin al doilea eşalon, aşa cum ne-am fi putut aştepta. Abia suntem în prima fază a campionatului şi din păcate au apărut două înfrângeri. Cam prea devreme însă aş putea spune, dar nici nu pot trece cu vederea cât de prost sunt plătiţi jucătorii. Practic, ei joacă aşa cum sunt recompensaţi, dar probabil îi deranjează şi modalitatea de plată, adică la finalul fiecăreia din cele patru faze ale campionatului. Nu mai văd bani după fiecare meci câştigat, ci atunci când au trecut matematic de o fază. Să stai săptămâni la rând cu buzunarele goale nu-i tocmai cea mai bună variantă de a motiva un jucător, dar să mergem mai departe şi să admitem că Mădă, John şi Miluţă vor strânge la timp rândurile şi din dinţi, vor lăsa iarăşi de la ei, şi vor promova, aşa cum au mai făcut-o. Că doar n-ar fi prima oară. Nici pentru ei, dar nici pentru Moscalu.

Iar acum să justific şi titlul. Moscalu mi-a spus după al doilea meci pierdut, sâmbătă, la Bucureşti, cu Rapid, că promovarea pe care toţi susţinătorii baschetului şi-o doresc nu mai depinde numai de băieţii săi, ci ar trebui să se implice şi Iaşul. E greu de tot să faci performanţă fără bani, aşa cum am tot scris ani la rând că Iaşul vrea să breveteze, dar să admitem totuşi că echipa va promova, deşi la ce întăriri se anunţă dinspre Steaua şi Concordia Chiajna eu unul nu mai sunt atât de convins. Ce perspectivă avem în Liga Naţională când noi pierdem la Rapid şi la Galaţi, echipe care în primul eşalon ar fi învinse uşor de la 60-70 puncte în sus? Am jucat şi anul trecut acolo fără străini şi am fost ciuca bătăilor. La fel se va întâmpla dacă vom promova, iar implicarea Iaşului va lipsi cu desăvârşire.

Şi atunci se pare că intrăm într-o situaţie fără ieşire. Promovăm doar ca să pierdem la diferenţe astronomice? Optimiştii vor spune că da, că poate între timp se mai schimbă ceva. Poate apare vreun sponsor, cum a fost o dată Moldrom, dar vedeţi cumva sponsorii îngrămădindu-se prin sportul ieşean? Nicidecum. Primăria este singurul sponsor, practic singura şansă ca baschetul masculin de la Politehnica să nu se scufunde definitiv în mediocritate.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Sport/a-o-promovare-nu-tine-doar-de-noi-e-nevoie-de-implicarea-iasuluia–57793.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *