Antrenorul danez Lars Frederiksen și-a putut face o idee despre potențialul CSM Iași 2020, formație pe care a preluat-o după etapa a VII-a a Ligii Naționale feminine de handbal, atât în primele trei meciuri oficiale disputate sub comanda sa, cât mai ales în săptămânile în care competiția a fost întreruptă pentru a face loc Campionatului European. Era de așteptat ca formația ieșeană chiar să emită pretenții la prima sa victorie stagională duminică, în Sala Polivalentă, cu SCM Gloria Buzău, formație ce câștigase doar un meci în cele zece etape consumate.

Neputință! CSM Iași 2020 – SCM Gloria Buzău 23-26 (9-13)

CSM Iași 2020 s-a despărțit în pauză de Borges Lima și Franusic, dar Jo s-a întors la Iași și a fost titulară cu Gloria, echipă care a mizat pe portarul Ana Măzăreanu, componentă a acelor generații de excepție de la LPS Iași, care în 2011 și 2012 erau campioane naționale de junioare I, și pe interul Mădălina Zamfirescu. Formația ieșeană a ratat cu seninătate la începutul jocului și s-a izbit de o apărare agresivă din partea Gloriei. A încercat să se apropie cam mult de semicercul advers, căzând astfel cu naivitate în capcana întinsă de adversare. Ritmul modest de pasare le permitea acestora să blocheze brațul de aruncare, iar tabela a fost în permanență la dispoziția oaspetelor. Ele nu s-au grăbit deloc, știau că dețin controlul și au profitat din plin de culoarele destul de generoase din defensiva ieșeană.

Frederiksen a efectuat schimbări pe bandă rulantă, încercând să găsească formula optimă, dar a uitat-o pe bancă până la pauză pe conducătoarea de joc, Lavinia Florea. Înlocuitoarea sa, Szilvia Szabo, a frânat acțiunile de atac, așa că după primul act tabela indica 9-13.

Efortul depus de Gloria în prima repriză și-a spus cuvântul în cea de-a doua, când nu mai era atât de fermă în apărare, iar în atac au început să apară destule greșeli tehnice, pasele greșite fiind cele mai dese. CSM Iași 2020 a profitat și s-a apropiat pe tabelă până la doar un gol diferență, dar Gloria s-a distanțat din nou (14-18 în min. 42). Și-a intrat în rol interul Alina Molkova, cu ale sale aruncări de la șold, și am ajuns la minutul 53, când tabela indica 21-23. La acest scor, extrema dreaptă Natalia Fonseca, folosită ca inter dreapta, a executat dezamăgitor o aruncare de la 7 metri (pe mijloc, mingea lovind podeaua la un metru în fața liniei porții). A doua oportunitate de a ajunge la o diferență minimă a fost pe contraatacul cu Jo în prim-plan și portarul advers ieșit mult din cadrul porții, dar extrema stângă n-a apelat la bolta firească pentru o finalizare simplă, ci de pe semicerc, însă a izbit mingea atât de tare de podea încât a trecut pe deasupra porții! Și a mai fost și a treia ocazie, dar inexistentul pivot Babovic, deși se afla în genunchi, în apropierea propriului semicerc, a ținut să paseze ea rapid către Jo, însă precizia pasei a lăsat mult de dorit…

Gloria n-a mai așteptat și alt avertisment și a abordat cu mai multă atenție finalul de joc în care Frederiksen a blocat-o în atac pe Ștefania Lazăr, parcă surghiunită în colțul terenului, pentru ca Fonseca să joace inter, deși Paula Mitrache ar fi fost probabil o soluție mai eficientă.

Gloria a câștigat meciul cu 26-23, concluzia fiind că jocul formației ieșene rămâne modest, departe de pretențiile Ligii Naționale, fiind mult prea puțin influențat în bine de pe banca tehnică unde danezul Frederiksen are destule să-și reproșeze.

Fonseca a fost cea mai bună marcatoare ieșeană, cu 6 goluri, secondată de Molkova, Lazăr (câte 4) și Jo (3).

CSM Iași 2020 a rămas fără niciun punct în clasament și informează că se va confrunta vineri, în deplasare, cu Rapid București, în etapa a XII-a, penultima a turului, deși FR Handbal anunță meciul ca fiind programat sâmbătă, de la ora 17:30.

Foto: CSM Iași 2020.

Citiți și Test Autoplay – Nissan Qashqai facelift E-Power: Power la puterea e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *