Trupa lui Emil Săndoi a dezamăgit vineri seara, în deplasare, cu Dinamo București. A fost doar 2-0 pentru echipa lui Zeljko Kopic, scor stabilit abia la ultima fază după ce deschiderea sa a venit abia în minutul 73! A fost însă un meci a cărui desfășurare a semănat izbitor cu acel 2-6 cu FC Hermannstadt, diferența fiind dată doar de rezultatul final, influențat de cele trei goluri anulate, corect, formației bucureștene, pentru ofsaiduri minuscule, la capătul unor faze care au lăsat fără replică apărarea lui Poli, influențat de câteva ocazii clare ratate, influențat de irosirea a câtorva lovituri libere din poziții ideale! Festival de fotbal al unei grupări care cu doar un an și jumătate era ridiculizată în Copou, dar care după jocul de vineri revenea pe primul loc al Superligii, în timp ce Poli a ajuns iarăși pe loc de baraj!

Săndoi a spus după meci că echipa sa a avut momente bune, dar zău că un așa-zis presing în unele momente și câteva șuturi, mai mult ca pase la portarul advers Roșca, nu pot asigura nici măcar un egal! Evident, Poli s-ar fi mulțumit cu un egal, dar ar fi fost nedrept față de cum s-a prezentat pe teren. Săndoi a renunțat în formula de start la închizătorul Oum, înlocuit cu Miskovic, cam la fel de absent și de nefolositor, și la extrema V. Gheorghe, dar brazilianul Tailson, adus cu surle surde și trâmbițe înfundate ca fiind mai bun ca Luis Phelipe pe baza unei povești pentru copii ce nu știu a citi despre un transfer ratat la Barcelona, a tratat tangent cu nesimțirea faza de apărare (revedeți doar fazele din minutele 3 și 18 dacă termenul vi se pare cam dur) și a șutat la poartă doar din cădere! Acestea au fost variantele de înlocuire pe care Săndoi le-a considerat cele mai bune, dar echipa a arătat rău!

Flancul drept de la Poli, apărat de stoperul Soares și de Gheorghiță, a fost asediat de fundașul stânga Opruț, care a făcut un meci foarte bun. Mai era și Politic prin zonă, într-o excelentă dispoziție de joc, așa că de acolo a apărut marele pericol. Dinamo a atacat în permanență, a jucat un fotbal plăcut, dar nici Poli nu i-a prea stat în cale. Mici neatenții din partea fotbaliștilor de la Dinamo și tratarea cu superficialitate a unor situații clare de gol au făcut ca tabela să rămână neatinsă până la pauză.

Poli a abordat parcă mai decisă actul secund să nu mai facă figurație. A fost doar un simplu foc de paie, nesoldat cu vreo ocazie clară, ci doar cu o fragilă senzație de echilibru. Dinamo însă nu putea fi oprită decât dacă ar fi fost lăsată fără minge, dar trupa lui Săndoi n-a fost în stare să lege câteva pase. Miskovic n-a avut vreo contribuție, Tailson a fost și în acest meci o decepție, nici Roman n-a prea fost în largul său, de Gheorghiță știam că este oscilant, iar atacantul Kamberi a alergat, dar nu kilometrii apar pe tabelă!

Și, totuși, deschiderea scorului a venit abia în minutul 73, la o centrare a lui Milanov, de pe stânga, una nereușită, care nu anunța nimic! Mingea a trecut de Soares, putea trece și de Samayoa, pentru că ar fi ajuns la Atanaskoski, dar internaționalul guatemalez, despre care se spune că ar fi cu gândul la CFR Cluj, nu doar că a ratat o respingere simplă, ci i-a așezat perfect balonul lui Politic, care n-a iertat de la 9 metri! Gafă de neiertat, ce se adaugă pe o listă destul de lungă…

Săndoi a mutat târziu, abia în minutul 81, dar Poli n-a arătat vreo intenție clară de egalare. Dinamo a zburdat până la final, a fost superioară la orice capitol și a mai marcat doar la ultima fază, la o deviere a lui Olsen la colțul scurt, când jocurile erau deja făcute! Un meci jenant din partea lui Poli, care trebuie să fie foarte mulțumită pentru cât de ieftin a scăpat cu Dinamo!

Dinamo (antrenor Zeljko Kopic): Roșca – Costin, Boateng, Homawoo, Opruț – Olsen, Gnahore, Cîrjan (’86 Mărginean) – Milanov (’75 Caragea), Selmani, Politic (căpitan; ’90+2 Patriche).

Poli (antrenor Emil Săndoi): Fernandez – Soares, Fl. Ilie, Samayoa, Atanaskoski (’86 Omrani) – Bordeianu (căpitan) – Gheorghiță (’81 Ștefanovici), Roman, Miskovic (’81 Marchioni), Tailson (’81 V. Gheorghe) – Kamberi.

Sursa foto: GOLAZO.ro

Citiți și Test Autoplay – Nissan Qashqai facelift E-Power: Power la puterea e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *