Una din temele preferate pe care o veţi întâlni constant printre postările sportive va fi cea în care voi pune pe tapet grija Iaşului pentru sportivii săi. De cele mai multe ori veţi vedea însă că oraşul european al sportului în 2012 nu prea îi are la inimă nici pe cei mai buni dintre jucătorii săi, aşa că nici n-are rost să ne mai mirăm de ce echipele noastre au ajuns să se zbată în mediocritate.

Este cunoscut faptul că echipa masculină de handbal de la Politehnica Iaşi trece prin momente nu tocmai fericite. Antrenorii au fost obligaţi în vară să încropească o echipă cu jucători fără experienţă, adunaţi de prin toate colţurile ţării. Rezultatele nu puteau veni peste noapte nici beneficiind de toate condiţiile pe care le reclamă adevărata performanţă, dar nici într-un caz când cei mai mulţi dintre jucători sunt nemulţumiţi de salariile oferite.

Discuţia e lungă rău de tot dacă vom analiza cât de mult ar trebui băieţii să aprecieze că li se oferă cazare şi probabil masă, iar ca s-o scurtăm trebuie să ne raportăm la realitatea imediată. Chiar şi în al doilea eşalon, echipele cu pretenţii îşi plătesc tare bine jucătorii, iar acest lucru este cunoscut şi la Politehnica din moment ce anul trecut pe vremea asta existau handbalişti ale căror salarii se apropiau binişor de 3.000 lei lunar.

Acum, însă, sărăcia este lucie, iar din păcate acest lucru îl ştiu deja şi echipele de top, care vizează promovarea în Liga Naţională. Şi unde credeţi că se îndreaptă privirile lor? Normal, spre jucătorii ieşeni care au avut ceva de arătat în turul actualului campionat. Jucători care şi ei sunt nemulţumiţi de ce le oferă Iaşul. Sunt tineri, au ceva calităţi şi perspective, dar muncesc în primul rând să fie văzuţi de alţii pentru a ajunge să fie apreciaţi aşa cum merită. Iaşul nu-l bagă în seamă nici măcar pe cel mai bun dintre el, iar în aceste condiţii viaţa echipei şi a antrenorilor devine din ce în ce mai grea. Continuarea poate fi anticipată uşor. Jucătorii vor pleca, iar roadele muncii începute la Iaşi vor fi culese de alţii.

Dacă vi se pare cumva că situaţia prezentată o mai întâlniţi şi la alte echipe aştept să le punem pe toate cap la cap pentru a putea creiona cât mai fidel imaginea necosmetizată a sportului ieşean.

2 thoughts on “Nici cei mai buni nu-s băgaţi în seamă

  1. Felicitari in primul rand pt. acest blog. Cum bine spui si tu ,ai inceput acest an cu o tema ,din pacate mai mult decat reala si care o intalnim la majoritatea cuburilor din Iasi,vezi jucatorii unicei echipa de baschet care ne-a mai ramas sau chiar daruirea care o arata uneori unii jucatori ai CSM-lui in meciurile din deplasare. Din pacate nu pot fi condamnati pt. asta. Iasul nu le ofera nici o perspectiva in cariera lor sportiva.

    1. Multumesc mult, Eugen, pentru cuvintele frumoase! Vom avea destula treaba si-n 2013 pe aceasta tema care mie de vreo douazeci de ani mi-a cam albit parul. Dar numai spunind lucrurilor pe nume cred ca vom putea schimba ceva din situatia asta cumplita in care se afla sportul iesean de performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *