Iaşul plânge mereu că nu are sportivi valoroşi, dar când i-a avut n-a ştiut să le poarte cum se cuvine grija. Normal, au plecat să-şi caute norocul pe alte meleaguri, care prin ţară, care prin străinătate, că avem la îndemână şi astfel de exemple. Mulţi dintre ei au explodat la alte cluburi şi ne uităm acum la ei şi cu mândrie, dar şi cu părere de rău că nu-i putem vedea mai des în arenele ieşene. Ne mulţumim că la unii dintre cei mai buni este amintit faptul că au plecat de la Iaşi spre marea performanţă, dar nu cred că asta poate să ţină de cald.

Ei bine, încă mai avem sportivi valoroşi la Iaşi. E drept, din ce în ce mai puţini, dar iată că nu suntem deloc departe de clipa când am putea pierde încă două performere. Ne mândrim şi cu puşcaşul Alin Moldoveanu, şi cu atleta Angela Moroşanu, dar aceşti sportivi de excepţie nu sunt doar ai Iaşului. În schimb, pe frunţile celor două canotoare care luna viitoare ar putea semna cu Steaua, respectiv Dinamo, scrie deocamdată doar Iaşi. Şi-ar putea scrie ani la rând de acum încolo, pentru că sunt printre cele mai tinere şi mai valoroase componente ale lotului olimpic al României.

În această categorie cu certitudini ce aparţin doar Iaşului mai putem încadra un judoka, aşa că lista valorilor autentice este cât se poate de scurtă. În schimb, pe foaia cu performerii care au părăsit Iaşul ajungem cât de curând să le scriem numele pe cant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *