Spre finalul anului trecut a absolvit prima promoție de directori sportivi cu acte în regulă din fotbalul românesc. A avut și Poli Iași reprezentant pentru cea mai importantă funcție pe linie sportivă dintre-un club de fotbal. Directorul sportiv este superior antrenorului principal, el conduce activitatea sportivă și răspunde primul pentru eventuala neîndeplinire a obiectivelor, el are rolul principal în campaniile de transferuri, el decide, printre altele, soarta antrenorului și a staff-ului tehnic, asta ca să ne referim doar la prima echipă. Ce va fi la Poli Iași vom urmări cu atenție, mai ales că planurile directorului sportiv din Copou ar merita puse în aplicare.

Poli Iași are director sportiv cu acte în regulă! Șase nume propuse din propria Academie pentru echipa din Superligă!

Mugurel Cornățeanu (52 de ani), antrenor cu licența PRO, a fost trimisul grupării din Copou la primul curs de Director Sportiv din România, pe care l-a absolvit la finalul lui noiembrie, iar de atunci ocupă amintitul post la Poli Iași. Despre rolul pe care-l joacă în organigrama clubului ne vorbește însuși Cornățeanu.

„⁠Rolul meu presupune coordonarea activității sportive a clubului, crearea unei strategii pe termen lung, colaborarea cu antrenorii și personalul tehnic, identificarea și monitorizarea jucătorilor, dar și gestionarea relațiilor cu Academia, echipa mare și partenerii sportivi. În plus, directorul sportiv contribuie la definirea și implementarea unei filosofii clare de joc, în linie cu obiectivele clubului. Această meserie este nouă în fotbalul românesc, dar extrem de importantă în structura modernă a cluburilor din Europa, unde succesul echipelor se bazează nu doar pe rezultatele de moment, ci pe construcția solidă a unui proiect sportiv. Am absolvit cursurile de specialitate în noiembrie, iar din acest moment sunt pregătit să aplic în mod profesionist toate cunoștințele dobândite”, ne-a declarat Mugurel Cornățeanu.

Fostul antrenor de la Poli Iași a putut fi văzut în ultimele luni la meciurile echipelor de juniori ale Academiei Poli Iași, el fiind coordonatorul grupelor mari. Mi-ar fi plăcut să-și fi impus mai mult punctul de vedere mai ales la echipa Under 18, dar nu e chiar totul pierdut. 

„Am identificat și urmărit jucători cu potențial, creând o bază solidă pentru viitor. De asemenea, am elaborat o strategie pe termen lung care vizează creșterea talentelor și promovarea acestora la echipa mare. Cred cu tărie că unul dintre obiectivele fundamentale ale Politehnicii Iași trebuie să fie dezvoltarea unui sistem care să producă constant jucători valoroși, reprezentativi pentru club și comunitate. Tinerii de perspectivă pe care îi consider esențiali pentru viitorul clubului și pe care îi monitorizăm constant sunt Vlad Ilie, Sebastian Ilieș, Darius Lăcătușu, Marcos Sacară, Dragoș Plămadă și Răzvan Olaru. Fiecare dintre acești jucători are calități remarcabile și un potențial semnificativ de a deveni piloni de bază ai echipei noastre de seniori. Prioritatea noastră este să îi creștem și să îi integrăm cât mai rapid în cadrul echipei mari, oferindu-le nu doar oportunități de joc, ci și sprijin în dezvoltarea lor profesională și personală”, menționează directorul sportiv de la Poli Iași.

Jucătorii menționați provin de la cele mai mari grupe ale clubului, ei crescând pe terenuri cu gazon sintetic, inacceptabile pentru o dezvoltare normală! Situația poate fi însă îndreptată.

„Terenurile noi de antrenament reprezintă o prioritate pentru club. Pot să confirm că două terenuri pe iarbă din Complexul Tineretului, de dimensiuni normale, vor fi utilizabile cel mai devreme începând cu luna aprilie. Aceste terenuri sunt esențiale atât pentru activitatea Academiei, cât și pentru pregătirea echipei mari (n.r. – cel care va avea instalație de degivrare și nocturnă). Crearea unor condiții de antrenament moderne este un pas important pentru a ridica standardele de performanță și pentru a atrage și forma talente. Este o investiție pe termen lung, care va avea un impact pozitiv asupra tuturor nivelurilor de activitate sportivă din cadrul clubului”, este convins Cornățeanu.

Unul din proiectele pe care își dorește enorm să-l pună în practică este înființarea echipei a doua, deși gravele probleme de ordin financiar de la echipa mare ar da acum ca imposibilă înscrierea ei în sezonul următor al Ligii 3.

„⁠Echipa a doua este un proiect în care credem cu toții la Politehnica Iași. Ne-am propus să o înființăm începând cu sezonul următor. O astfel de echipă este crucială pentru dezvoltarea tinerilor jucători, oferindu-le un cadru competitiv unde să acumuleze experiență și să facă trecerea treptată către echipa mare. În plus, echipa secundă ar permite menținerea în activitate a jucătorilor care nu evoluează constant în prima echipă, contribuind astfel la omogenitatea lotului și la creșterea performanțelor generale ale clubului”.⁠

Mugurel Cornățeanu crede cu putere că Academia va putea furniza în viitorul apropiat fotbaliști echipei mari, jucători care să primească ⁠minute și încredere.

„Politehnica Iași este în plin proces de transformare, iar munca noastră este concentrată pe crearea unui proiect solid, bazat pe tineri talentați și o viziune clară. Sunt încrezător că aceste inițiative vor aduce rezultate și vor consolida poziția clubului atât pe plan sportiv, cât și în comunitatea noastră”, ne-a mai spus directorul sportiv de la Poli Iași, angrenat în actuala campanie de transferări de la echipa mare, unde poate că rolul său nu va fi doar unul consultativ.

Citiți și: Date finale 2024 privind înmatriculările de autoturisme noi / second hand

1 thought on “Poli Iași are director sportiv cu acte în regulă! Șase nume propuse din propria Academie pentru echipa din Superligă!

  1. 1.Cînd POLI va avea un stadion nou și unde
    2. Daca Em. Sandoi ramîne antrenor pr. si in ce condiții.
    3. Vă puteți păstra locul în superligă și în sezonul următor ? Ps. Sunt cu Poli de la înființare vă urez
    LA MULȚI ANI ! – SUCCES–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *