Două formații de copii de la Academia Didi Iași au participat săptămâna trecută la Elite Neon Cup, la Atena, turneu câștigat de AC Milan (Under 10), respectiv PSG (Under 12). Fotbal de un nivel impresionant la nivel de copii, fotbal jucat doar pe un gazon natural de calitate, cluburi mari din Europa ce și-au trimis reprezentante, competiție în care Academia Didi s-a clasat pe locul al patrulea la U-12 și pe al șaptelea la U-10, rezultate care aproape vorbesc de la sine!

Academia Didi Iași a câștigat grupa din care a făcut parte la Under 10: 7-1 cu Pathiakakis, 6-3 cu Atromitos, 5-3 cu Chaidari (echipa ieșeană a întors scorul în ultimele două minute), 5-0 cu Skenderbeu (Albania) și 1-4 cu Frosinone (Italia). Formația pregătită de antrenorii Bogdan Curpăn și Ioan Darie a jucat însă în semifinale cu PSG, pe care a condus-o cu 2-1, dar până la pauză a fost egalată. În actul secund n-a mai putut însă ține pasul și a cedat cu 2-8, dar în clasamentul final a ocupat locul 7 din 48 de formații participante.

„PSG avea pe margine șase antrenori și un lot de șaisprezece copii, unul și unul. Schimbau liniile oricând voiau, dar calitatea jocului nu scădea deloc, iar în repriza a doua s-a făcut diferența. AC Milan a câștigat trofeul, fiind o formație parcă venită de pe altă planetă. În Italia joacă la Under 12, atât de puternică este! Avem și noi o generație bună, aflată la prima experiență internațională. Impactul a fost major și am reușit să câștigăm grupa și să-i rezistăm cu brio o repriză unui gigant precum PSG. Organizare impecabilă a turneului, cu sute de voluntari, cu condiții excelente de cazare, masă, transport etc”, ne-a declarat Bogdan Curpăn, aflat luni dimineață cu copiii în excursia oferită de organizatori la Acropole.

Academia Didi Under 10 a mizat pe următorul lot: Rareș Moraru, Luca Șcrab – Rareș Vochița, Eric Dăscălescu, Andrei Darie, Ayan Călin, Ștefan Lișman, Robert Balan, Octavian Bădiliță, Eric Paraschiv și Albert Eșanu.

Șase meciuri consecutive fără gol primit!

Academia Didi a câștigat și la Under 12 grupa din care a făcut parte. Formația pregătită de antrenorii Robert Gucianu și Ioan Darie a avut un parcurs fără greșeală și fără gol primit! A dispus din chiar primul meci de marea favorită a grupei, Olympiacos Pireu, cu 2-0, continuarea fiind următoarea: 3-0 cu Milenko Spoljaric Football Club (Cipru), 4-0 cu OFI Creta, 4-0 cu Asteras și 4-0 cu Flamengo KSA (Arabia Saudită, parteneriat cu legendarul club brazilian).

Tot fără gol primit a trecut Academia Didi și de sferturi, dispunând cu 2-0 de Thunders Atena, dar în semifinale s-a confruntat cu FK Rostov, care o eliminase în sferturi pe AC Milan.

„N-am mai putut menține același ritm și în al șaptelea meci, iar copiii au cam început să cedeze cu fiecare gol primit. Veneam totuși după șase meciuri consecutive fără gol încasat, însă i-a afectat destul de mult înfrângerea cu 1-6 cu Rostov și am pierdut finala mică, 0-1 cu Lyngby, din Danemarca. Am avut ghinion la golul primit, în urma unui șut deviat! Locul 4 din 48 de echipe este un rezultat mulțumitor, iar la acest turneu m-a impresionat că formațiile mari, precum AC Milan și PSG, nu au cazat și părinții copiilor în același hotel. Și la meciuri era o oarecare distanță, părinții veneau doar la gard, nu intrau pe teren. Vom încerca și noi să facem la fel pe viitor”, ne-a declarat Robert Gucianu, aflat și el luni dimineață în excursie cu copiii la Acropole.

Lotul Academiei Didi Under 12 a fost următorul: Corol Dragoș-Andrei, Natanael Toroi – Mihai Amarandei, David Frîncu, Teodor-Călin Arnăutu, Flavius-Samuel Corduneanu, Matei Botezatu, Iustin-Ștefan Alexandrescu, Matei-Filip Gavril, Matei Panțîru, Mateo-Andrei Spițelnicu, Robert-Ștefan Teodor, Rareș-Nikolai Burcuș, Ștefan-Darius Pîrvan și Eduard-Mihai Alupoaie.

Citiți și: Dacia continuă să crească pe toate piețele mari ale Europei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *