De cum am deschis portiera am știut că Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC facelift este o mașină cu greutate. Nu doar că pe cântar trece binișor de două tone, dar și portiera se simte că este grea. „Grea” și pentru că pe ea sunt reglajele electrice cu trei memorii pentru scaunul șoferului, înconjurate de steluțele prezente și în dreapta planșei de bord, precum și la exterior, învăluind logo-ul în partea frontală, și la fel de privilegiat la acest capitol este și pasagerul.

Test Autoplay: Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC facelift – Încredere stelară!

Scaunele sunt tari, cu bună susținere, iar imensul display, nu foarte înalt, cât să nu știrbească deloc din vizibilitatea asupra parbrizului, are o rezoluție excelentă și se bazează pe un azuriu cuceritor. Asupra cascadelor de setări nu voi zăbovi deloc, eu am accesat repede Apple CarPlay, dar nu m-am prins că resetarea consumurilor se face doar apăsând scurt, nu lung, butoanele de pe volan ce mai mult se vor a fi tactile, butoane ce nu doar că sunt foarte folositoare, ci dau o notă de eleganță, de rafinament unui volan atât de fin și delicat ce nu se mai satură să-l atingi.

Am știrbit un procent din bateria încărcată la maximum la una din prizele de la dealerul Casa Auto Iași și m-am pus în mișcare. Ca de obicei cu mașinile electrice, am început cu ECO. Mașina parcă plutea, dar mă așteptam, nu putea fi deloc o surpriză. Orice Mercedes-Benz are asta în ADN. Confortul este garantat. Dar de data asta parcă s-a întrecut pe sine. Erau denivelări pe care totuși mă așteptam să le simt mult mai prezente în habitaclu, dar ați văzut probabil vreun film în care politicosul domn își întindea generos parpalacul peste o băltoacă, iar partenera sa trecea de parcă nu plouase pe acolo de câteva săptămâni. Tot așa și eu mă întrebam ce-o fi fost între roțile din față de parcă ieșea repede și se întindea peste denivelare ca mașina lungă de aproape 4,70 metri să-și continue nestingherită plutirea stelară.

Despre sunetul oferit de Burmester nu se poate scrie, n-are rost, ci doar asculta. Sigur, se poate și scrie, dar văd doar un fond alb, nicidecum vreun portativ, așa că unde vedeți Burmester fiți siguri că ați nimerit unde trebuie. Filarmonică, operă, studio, aveți biletele asigurate, accesul garantat. Chiar și o banală discuție telefonică ai impresia că se poartă într-un studio, dar cu așa o mașină nu prea vorbești la telefon, ci desenezi pe asfalt tot felul de traiectorii și-mi aduc aminte că pe cadranul central am ales modul SPORT, cel care îți spune ce-i cu G Forces, iar în mijloc plasase un OZN roș-albastru pe care l-am botezat imediat „Saturn”. Ei bine, „Saturn” se deplasa în funcție de cum roteai volanul, dar l-am văzut pe viraje strânse abordate cu simț de răspundere lovindu-se cu putere de toate marginile, de săracul cred că s-ar fi învinețit tot! L-am trimis după câteva minute la „refacere”, cum scufundătorii la mare adâncime intră într-o cameră de decompresie după ce au ieșit din apă. 

Click AICI pentru continuarea materialului!

Citiți și AutoFest – Reduceri pe Roți: festivalul mașinilor rulate la Casa Auto Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *