De douăzeci de ani Dacia tot construiește zi de zi cu multă migală și maximum de eficiență. A început cu Logan o poveste primită cam cu rezerve, dar transformată repejor într-un un succes ca o cheie cu care avea să deschidă noi și noi orizonturi. Marca a început să lase deoparte mantia „low cost” și să se acopere cu „smart buy”, a cucerit noi și noi clienți, noi și noi teritorii, ajungând, fără falsă modestie, să cam facă legea printre vânzările europene în rândurile persoanelor fizice. A clădit cu cap, n-a prea făcut pași greșiți, a ținut mereu cont de cerințele clienților și, după douăzeci de ani, le-a pus în față un model cu care intră într-o altă ligă: Bigster.

Test Autoplay – Noua Dacia Bigster: Pas îndrăzneț în altă ligă! 

M-am întâlnit cu Bigster la concesionarul Casa Auto Iași, dar nu la Valea Lupului, ci la Centro, în Calea Chișinăului, în prima sâmbătă din aprilie, cu o vreme ce părea primăvăratică într-un weekend cu prognoze hibernale. Hayon-ul electric și parbrizul încălzit au fost primele detalii care mi-au atras atenția, urmate la mică distanță de sunetul de întâmpinare, atât de ferm, de curat și de impunător încât dacă ar fi fost auzit la un concurs de interpretare ar fi fost oprit de jurați și trimis direct în finala finalei. Sunetul ce promitea o audiție demnă de modele mult mai scumpe acompania jocul dinamic pornit pe generoasele display-uri și tot cum am urcat am remarcat înălțimea consolei centrale, ce adăpostește și un compartiment frigorific! Și Bigster este înalt, 1,66 metri, iar scaunul șoferului suportă și reglaje electrice, nu doar că este comod și pregătit să ofere o bună susținere laterală.

Am efectuat ultimele reglaje pe cadranul de bord digital, am conectat telefonul la Apple CarPlay pe tableta de pe consola centrală unde sunt poziționate și câteva utile butoane fizice, și mă pregăteam să plec când se îndreptau spre mașină un domn și o doamnă, amândoi de vârsta a doua. Domnul m-a întrebat politicos dacă poate să se uite un pic în interiorul mașinii. I-am explicat ce rol aveam eu în asociere cu Bigster, dar, deși mă cam grăbeam, m-am pus imediat în locul său și l-am lăsat să inspecteze mașina. Părea să știe destule despre Dacia, vorbea destul de mult, dar era un tip plăcut, însă doamna nu spunea nimic. Domnul s-a uitat în portbagaj, a urcat în față, dar nu la volan, am vorbit câteva minute despre mașină, iar singura sa nelămurire era legată de service-ul părții electrice din combinația Hybrid 155 (155 CP) dintre motorul electric și bateria electrică de tracțiune de 280 V și propulsorul termic de 1,8 litri. Mi-a spus că ar folosi Bigster în proporție de 80% pe asfalt, doamna tot tăcută a rămas, iar eu am plecat.

Click AICI pentru continuarea materialului!

Citiți și Test Autoplay: Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC facelift – Încredere stelară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *