Antrenorul Mitică Anghel continuă să își conducă echipa ACS Stars 2012 Iași spre un nou succes în Campionatul Național masculin de baschet Under 16, la al cărui start s-au înscris 34 de formații. A ieșit învingător la sfârșitul săptămânii trecute din „dubla” susținută la Cernavodă, unde a mers cu trenul, deoarece nu-și permite deplasări cu microbuz închiriat, și este deja calificat cu promițătoarea sa echipă în faza semifinală la care vor fi prezente cele mai bune douăsprezece formații din România!

Ultimele două meciuri din Grupa A a fazei a II-a a campionatului vor fi în compania liderului CSS CSM Petrolul Ploiești, formație neînvinsă la această oră. ACS Stars 2012 Iași este deja și ea calificată la faza semifinală pentru că a avut câștig de cauză în fața celor de la CSO Voluntari și deja vorbim de două grupări cu echipe în Liga Națională în dispută cu clubul lui Mitică Anghel!

Confruntările cu CSS CSM Petrolul Ploiești vor avea loc pe 4 și 5 februarie, în sala de la Voinești, acolo unde ACS Stars 2012 Iași a găsit înțelegere și sprijin din partea primarului Gheorghe Dobreanu pentru a se pregăti și a juca în Campionatul Național. Mitică Anghel, fostul pivot al Politehnicii Moldrom Iași, medaliată cu bronz în 1998, fost campion și vicecampion național cu West Petrom Arad, fost component al reprezentativei de seniori a României, a reușit să se înconjoare de câțiva generoși sponsori care pot asigura existența clubului.

„Mulțumim tuturor celor care ne ajută și sperăm noi că am demonstrat că le merităm încrederea. Suntem recunoscători firmelor Win Mentor Enterprise, Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Misavan, dar și celorlalți sponsori și oameni cu inimă care ne sprijină atunci când le solicităm ajutorul. Ar fi însă loc  de un pic mai multă susținere, mai ales că ne așteaptă două turnee în cadrul fazei semifinale și cine mai știe pe unde va trebui să ajungem… Noi am mers în toate deplasările doar cu trenul, nu ne permitem să închiriem microbuze, așa cum fac celelalte cluburi, dar iată că tot ne-am calificat în primele douăsprezece formații ale României!”, ne-a declarat Mitică Anghel.

Echipa este impulsionată de gemenii lui Mitică, Sebastian și Alexandru Anghel, care și-au petrecut Crăciunul în cantonamentul de la Târgoviște al lotului național Under 16, de unde s-au întors foarte motivați, iar lotul îi cuprinde și pe Robert Boicu, Albert Chifan, Ruben Fădur, Bogdan Platon, Ștefan Eduțanu, George Luca, Fabian Iriciuc, Matei Bucătăriu, Andrei Nichitoi, Alexandru Morărița, Răzvan Blihoghe, Nichita Gumene, Matei Negru și David Grâu.

„Mulțumim părinților pentru susținerea și pentru încrederea în profesionalismul conducerii clubului nostru! Mulțumim antrenorilor Bujdei Dănuț, Sârbu Alex și Stafie Ovidiu, cei care au descoperit o parte din componenții echipei noastre”, a postat ACS Stars 2012 pe pagina sa pe Facebook și trebuie adăugat faptul că Boicu, Chifan și Fădur sunt din Rădăuți, Iriciuc și Nichitoi sunt din Suceava, iar Platon este din Vaslui și vin să se pregătească în fiecare week-end cu echipa ieșeană și cu două zile înainte de fiecare deplasare!

„I-am căutat în toată zona de Nord a Moldovei, au venit la probe și cei mai buni au rămas. Chiar vreau să-i mulțumesc și dlui. Andrei Ioniuc, care ne ajută la Hotel Majestic atunci când acești copii vin la pregătire în Iași”, a menționat Mitică Anghel, care împreună cu soția sa, Mihaela, conduc acest club în care își pun pe tavă tot sufletul, pentru că „și copiii pun suflet atunci când văd cât suflet pune conducerea clubului”. 

Cele douăsprezece formații calificate la faza semifinală vor fi împărțite în două grupe de câte șase, urmând a se întâlni fiecare cu fiecare în câte două turnee.

„Vom juca trei meciuri într-o săptămână, iar celelalte două în următoarea săptămână. Nu sunt adeptul declarațiilor pompoase, să anunț obiective senzaționale. Pentru unii a fost poate o surpriză și că am trecut de faza I și iată că deja am depășit cu brio și faza a II-a! Noi știam însă pentru ce muncim și primele rezultate au apărut. Luăm fiecare meci în parte, pas cu pas, dar cu maximum de implicare și seriozitate!”, ne-a mai spus Mitică Anghel.

Citiți și: Dacia încheie 2022 pe podium în Europa! Performanțe uluitoare pentru cele patru modele-cheie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *