Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), în parteneriat cu Asociația Specialiștilor în Resurse Animale și Alimentare și cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, organizează sâmbătă, 29 martie 2025, a VII-a ediție a concursului național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”.

USV Iași organizează a VII-a ediție a concursului de produse tradiționale!

Evenimentul este dedicat elevilor și studenților care s-au înscris individual sau în echipă, încă de la începutul lunii februarie, când a fost lansată competiția, și sunt coordonați de un cadru didactic. Concursul își propune promovarea unei alimentații sănătoase și încurajarea consumului de produse culinare realizate după rețete tradiționale și, totodată, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică.

„De la o ediție la alta, concursul organizat la facultatea noastră crește prin numărul de produse înscrise, al numărului de participanți și al localităților din care provin elevii. De exemplu, la ediția din acest an avem aproximativ 200 de participanți și echipe care vor veni din Constanța și Alba Iulia. În total, în competiție sunt înscrise 68 de produse de bază, dulci și două băuturi”, a declarat conf. univ. dr. Mihaela Ivancia, prodecan al FIRAA.

Participarea este gratuită, iar elevii și studenții înscriși trebuie să respecte prevederile din Regulamentul oficial al concursului, existent pe site-urile organizatorilor.

Prezentarea, degustarea și jurizarea produselor înscrise în competiție vor avea loc sâmbătă, 29 martie 2025, ora 09:00, în Holul de Marmură al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki S-Cross facelift – Încă mai există mașini cu roțile pe pământ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *