Poli Iași a susținut sâmbătă după-amiază al treilea meci amical din cantonamentul de la Bansko (Bulgaria). S-a confruntat cu TSKA Sofia, clasată pe locul al treilea în ultimul sezon, meci în care antrenorul Tony da Silva a decis să îi folosească tot meciul pe portarul Fernandez, stoperul Samayoa și mijlocașul Roman.

TSKA Sofia s-a aruncat în atac din primele secvențe ale disputei, dar Ispas a respins din fața porții. Roman a șutat fără preluare în minutul 6, plasat, de la 23 de metri, portarul a respins în transversală, balonul a revenit în teren, însă Teixeira, din poziție excelentă, n-a putut deschide scorul! Același Teixeira, excelent servit de Roman, n-a putut nici a doua oară să înscrie singur cu portarul advers! TSKA a mai ratat o ocazie dintre stoperii de la Poli, iar Ispas s-a complicat inutil în minutul 13, a alunecat și a comis henț în propriul careu, dar Fernandez a apărat penaltiul! TSKA și-a mai creat câteva bune situații în urma unor cornere, dar a venit minutul 39, când Fernandez i-a pasat lui Fl. Ilie, acesta s-a bâlbâit și a pierdut mingea, iar formația bulgară a deschis scorul!

TSKA și-a mărit avantajul în minutul 67, la un șut din marginea careului deviat de Soares, mingea înălțându-se peste Fernandez și intrând în poartă! Poli a reacționat repede, dar șutul bun al lui L. Mihai, din colțul careului, a fost respins de portarul advers, iar V. Gheorghe (de la Universitatea Cluj), ajuns vineri în cantonamentul ieșean, a șutat de la 20 de metri, însă portarul a respins în corner de sub transversală! Roman a executat bine cornerul, iar Samayoa, nemarcat, a trimis în minutul 75 cu capul în plasă de la 5 metri! Ultima fază notabilă a disputei s-a petrecut șase minute mai târziu, când Roman a executat în zid o lovitură liberă dintr-o poziție excelentă.

Poli Iași a evoluat în următoarea componență: Fernandez – Todoroski (Tănase ’75), Fl. Ilie (Soares ’46), Samayoa, Ispas (Atanaskoski ’46) – Marchioni (Ciobanu ’80), Bordeianu (Itu ’65), Roman – Ștefanovici (L. Mihai ’65), Tailson (V. Gheorghe ’67), Teixeira (V. Ilie ’82). N-au jucat deloc Ailenei, Niga –  Harrison, Silva, Camilo și Dobrean. Contractul lui Jatoba a fost reziliat.

Marți, Poli Iași se va confrunta cu Radnicki Niș, iar miercuri va părăsi cantonamentul de la Bansko, unde în celelalte două meciuri amicale a remizat cu FC Montana (scor 1-1; Bordeianu a deschis scorul în minutul 4) și a câștigat cu Pirin Blagoevgrad (scor 2-0; goluri Jatoba și Roman), ambele formații adverse fiind din liga a doua bulgară.

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *