Consiliul Județean Iași a publicat marți rezultatele evaluării și selecției proiectelor sportive pentru anul 2024. Bugetul total a fost de un milion de lei: 800.000 pentru sportul de performanță și 200.000 pentru sportul pentru toți. Pentru a fi ADMIS, un proiect trebuia să însumeze minimum 60 de puncte. Au fost evaluate 29 de proiecte, 21 dintre ele fiind la sportul de performanță. Vor primi finanțare doar opt dintre proiectele ce vizează performanța și jumătate din cele dedicate sportului pentru toți.

Vor apărea cu siguranță multe discuții, cluburi fără nume sonore și fără performanțe notabile fiind în grațiile comisiei de evaluare, unele beneficiind și în acest an de susținere, ba chiar în ambele secțiuni! În schimb, vicecampionii naționali la baschet U17 de la ACS Stars 2012 se pot întreba pe bună dreptate de ce ei sunt ocoliți, ca și cei de la Stomart, așa cum și CSS „Unirea” probabil nu va înțelege cum de nici în acest an nu va primi sprijinul solicitat. LPS Iași s-a încumetat anul acesta să propună un proiect, dar fără succes, iar cel al CS Politehnica Iași, bazat pe continuitate, a fost din nou respins la o diferență de peste treizeci de puncte față de anul trecut, admis doar după contestație!

„Sunt dezamăgit și nedumerit de punctajul obținut de proiectul nostru. Am mizat pe continuitate pentru patru echipe de seniori și una de juniori, încurajați de rezultatele obținute, dar dacă anul trecut am însumat 92 de puncte acum am totalizat doar 57,14. Este o diferență uriașă în condițiile în care Ghidul solicitantului n-a cuoscut modificări. Sper să fie o eroare de înregistrare. Credem cu tărie că echipele noastre reprezintă un vector bun de imagine pentru județul Iași și merită să fie susținute”, ne-a declarat Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, hotărât să depună contestație.

Anul acesta, eventualele contestații vor trebui depuse până pe 9 mai, ora 16:30.

Sursa foto: CJ Iași.

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru Noul Spring de la 10.990 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *