Academia Politehnica Iași a organizat luni și marți, pe Stadionul „Tineretului”, un trial de selecție pentru grupa 2008, una din cele două echipe ale sale calificate în play-off. Antrenorul care a condus acțiunea nu este cel care a reușit performanța amintită, el urmând ca din toamnă să se ocupe de altă grupă. Succesorul său este un nume de referință în fotbalul juvenil, obținând ultimul rezultat notabil al Iașului, deși nu pentru Politehnica!

Grupa 2008 de la Academia Politehnica Iași era creditată cu mici șanse pentru calificarea în play-off-ul Ligii Elitelor Under 16, însă antrenorul Mihai Drăgoi a reușit să întreacă așteptările. Nu va continua să lucreze cu această echipă și în sezonul viitor, așa cum în toamna trecută i-a fost luată grupa 2007 și i-a fost încredințată lui Ciprian Brighiu, înlocuit ulterior cu un alt nou-venit, Cristian Meiu, iar echipa a jucat în play-out. Revenind la grupa 2006, ea a fost deja încredințată antrenorului Andrei Marian, cel care la LPS Iași conduce de cinci ani o echipă de aceeași vârstă, formată la început în exclusivitate din jucători proveniți din mediul rural, în urma unei ample campanii de selecție.

Andrei Marian este cel care cu generația lui Panțîru cucerea acum unsprezece ani titlul de vicecampioană națională la juniori B pentru LPS Iași în finala cu Academia „Gh. Hagi” (cu R. Marin și Nedelcu printre componenți), iar acum se află în fața unei veritabile provocări. A adus la trialul de pe „Tineretului” 15 din cei 24 de componenți ai grupei sale de la LPS Iași, care s-au alăturat celor opt jucători care s-au prezentat din afara Iașului și lotului echipei Under 16 de la Academia Politehnica, din care a lipsit doar Vlad Ilie, jucător care a debutat sub culorile echipei mari în actualul sezon al Superligii, în meciul din Copou cu FCSB.

„Am păstrat pentru a doua zi de trial doar doi dintre jucătorii veniți din afara Iașului și șaisprezece de la echipa Under 16 a Academiei. Am adus de la grupa mea de la LPS tot ce aveam mai bun, dar asta nu înseamnă că toți cincisprezece au locuri garantate în lotul cu care vom aborda următorul sezon. Nu voi face favoritisme, toți au șanse egale. Voi continua să lucrez în paralel și cu grupa de la LPS, cum nu voi abandona nici grupa de copii de clasa a VI-a, tot de la LPS. Știu la ce volum de muncă mă înham, dar asta nu mă sperie, mă motivează”, ne-a declarat Andrei Marian.

Menționăm că Marian are o experiență de 22 de ani în lucrul cu copii și juniori, din mâinile sale ieșind fotbaliști precum Alexandru Crețu și Andrei Hergheligiu, dar și Ștefan Lefter, portarul Corvinului Hunedoara, este tot un fost elev al său.

Citiți și: Liber la Captur! Prețurile pornesc de la 19.450 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *