Două din cele patru formații de la Academia CSM Politehnica Iași s-au calificat deja în play-off-urile Ligilor Elitelor la fotbal. O a treia încă speră, dar ar avea de recuperat trei puncte în ultima etapă față de ocupantele locurilor 5 și 6, așa că șansele sunt reduse. Mezina ieșeană din Liga Elitelor are o evoluție bună în campionatul care nu va continua cu play-off, în timp ce echipa de la cea mai ridicată categorie de vârstă va juca în play-out, cu mențiunea că media ei de vârstă este mult mai coborâtă decât cea permisă de regulament.

Voi începe cu echipa de la Liga Elitelor Under 15 (generația 2009), pregătită de antrenorul Ovidiu Burdiujan, cea care în cele zece meciuri susținute până acum a avut o singură sincopă, în runda a II-a, când a cedat cu 1-5 pe terenul celor de la FC Botoșani. De atunci însă a înregistrat numai victorii, printre victimele sale numărându-se CSA Steaua București, Dinamo București, Sepsi Sf. Gheorghe sau Oțelul Galați. După etapa a VI-a a preluat șefia Seriei 1, pe care o păstrează și acum și pe care o va păstra și după ultima etapă, programată duminică, în deplasare, cu Petrolul Ploiești, grupare fără punct în acest sezon! Și punctele din acest ultim joc sunt importante, deoarece în play-off-ul în care se vor califica primele șase din cele douăsprezece formații din Seria 1 se va porni cu toate punctele acumulate în cele unsprezece etape.

„Obiectivul echipei a fost calificarea în play-off, dar al meu este să-i învăț pe băieți să joace fotbal, să se dezvolte permanent. Copiii au jucat bine, exprimarea echipei este în creștere. Am preluat această grupă acum cinci ani, iar de atunci a suferit modificări în proporție de 80%, reușind să atragem cei mai talentați copii din Iași. Ne propunem o clasare cât mai bună și în play-off, unde se va juca tur-retur, zece etape. În semifinale se vor califica doar câștigătoarele celor trei grupe și cel mai bun loc 2”, ne-a declarat antrenorul Ovidiu Burdiujan.

Burdiujan, ajutat de preparatorul fizic Alin Pătrășcan, se bazează pe următorul lot de jucători: Ciprian Chirilă, Mihail Pătraș – portari, Călin Paraschiv, Robert Pichiu, Matei Buliga, Victor Roibu, Andrei Calmuc, Dragoș Iacob, Yanis Dates, George Țibucanu, Robert Geamăn, Denis Mertic, Răzvan Mărguță, Tudor Căruntu, David Alexa, Codrin Tofan, Rareș Costea, Matei Vieriu, Ștefan Timofte, Ianis Pipirig, Eduard Andrei, David Puchin, Yanis Tănasă și Cristian Frunză – jucători de câmp.

„Să nu luați multe, să nu vă faceți de râs”!

Cealaltă echipă de la Academia CSM Politehnica Iași calificată deja în play-off este cea din Liga Elitelor Under 16 (generația 2008), pregătită de antrenorul Mihai Drăgoi. Și-a asigurat prezența printre cele mai bune echipe din Seria 1 de pe ultimul loc, dar mai nimeni n-o vedea în stare măcar să spere la play-off! Și-a văzut însă de joc și din etapa a II-a a ocupat în permanență o poziție în primele șase! A cochetat și cu podiumul, a câștigat când a trebuit cu Csikszereda Miercurea Ciuc și cu FC Botoșani și s-a agățat cu îndârjire de ultimul loc calificant, lăsându-le în urmă pe CSA Steaua București și pe Dinamo București!

„Trebuie să recunosc că nu avem un lot senzațional, că a trebuit să cârpim în permanență pentru a ne descurca. Ne confruntăm cu grupări ce sunt veritabile selecționate de jucători aduși de prin alte județe, însă eu aș fi mulțumit dacă aș mai putea întări echipa doar cu copii din Iași. Stăm într-un singur portar, Sofian, dar care lucrează de două ori pe săptămână cu antrenorul Ioan Câmpeanu și a avut prestații bune în partea a doua a Seriei 1, iar patru dintre băieți – Ilieș, Ilie, Huluba și Grigorescu – au jucat constant bine. Am stat mult în preajma băieților, am încercat să-i motivez cât am putut de bine și iată că până la urmă am reușit să-i unesc pentru a furniza marea surpriză. La început de campionat ni se spunea să avem grijă să nu luăm multe goluri, să nu ne facem de râs, dar ne-am descurcat onorabil. Vom începe și Cupa Elitelor, vom avea câte două meciuri pe săptămână, ceea ce va pune la o încercare și mai dificilă lotul pe care-l avem, dar tot nu ne vom face de râs”, ne-a declarat antrenorul Mihai Drăgoi.

Drăgoi lucrează cu preparatorul fizic Lucian Paraschiv (fost elev al său din generația 1999), iar lotul este următorul: Eric Sofian, Alejandro Ambrono  – portari, Ionuț Popa, Denis Bejenariu, Mario Maftei, Denis Bechea, Rareș Harhată, Iosua Huluba, Matei Grigorescu, Gabriel Grigorovici, Tudor Dumitriu, Fabyan Timofte, Vlad Ilie, Sebastian Ilieș, Denis Mihai, Albert Achirecesei, Antonie Sârbu, Rykardo Stoica, Ștefan Clicinschi, Cristian Popescu, Emy Giurgiuveanu, David Ciută și Ciprian Grecu – jucători de câmp.

Primii de sub linie

Formația pregătită de antrenorul Ciprian Brighiu ocupă locul 7 înaintea ultimei etape a Seriei Est a Ligii Elitelor Under 17 (generația 2007), cu 15 puncte în cont, iar în ultima etapă va juca duminică pe terenul celor de la Dinamo București (locul 8, cu 14 puncte). Locurile 5 și 6 sunt ocupate, la egalitate (18 puncte), de Concordia Chiajna (joacă în ultima rundă acasă, cu Petrolul – locul 10, cu 4 puncte) și Rapid București (joacă acasă cu LPS Buzău – locul 12, ultimul, cu două puncte). Pentru a ajunge în play-off, Academia CSM Politehnica Iași ar trebui să câștige cu Dinamo, iar Concordia și Rapid să piardă, ipoteză cu mici șanse de a deveni realitate.

„La Liga de Tineret suntem reprezentați de echipa pregătită de antrenorul Bebe Manole, o formație însă alcătuită din jucători născuți în anul 2006, care se mai bazează pe Hrib și Fărcaș, ambii născuți în 2005, deși alte grupări se prezintă și cu jucători născuți în 2003. Avem echipă și la Liga Elitelor Under 14, pregătită de antrenorul Adrian Kerezsy, care ocupă după primele șapte etape locul 4 în Seria 1”, a completat Cezar Honceriu, managerul Academiei CSM Politehnica Iași, sumara radiografie a formațiilor juvenile reprezentative din Copou.

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *