Trupa lui Leo Grozavu revine joi în competiție după a doua întrerupere a Superligii cauzată de programul echipelor naționale. Poli Iași va primi de la ora 20:00 vizita formației Sepsi Sf. Gheorghe într-un meci-restanță din etapa a VII-a, amânat cu suficient cântec în ultima decadă a lunii august. Antrenorul formației ieșene n-a uitat acest lucru, s-a declarat nemulțumit și de programarea de joi a „restanței”, iar un alt aspect, pe care i l-am amintit, nu l-a primit chiar cu brațele deschise la conferința de presă organizată miercuri în Copou!

Partida cu Sepsi este un nou prilej pentru Poli Iași de a obține primul succes al sezonului chiar sub ochii propriilor spectatori. Două înfrângeri au fost urmate de două remize în cele patru dispute susținute până acum în Copou, iar Sepsi, formație pregătită de antrenorul Liviu Ciobotariu, vine la Iași după cinci înfrângeri consecutive. Bate pasul pe loc de câteva săptămâni și are douăsprezece puncte în cont, în timp ce Poli a adunat unsprezece și ocupă locul 13.

Leo Grozavu a spus că programarea meciului a fost făcută într-un moment nepotrivit, mai ales că echipa sa va juca duminică, tot acasă, de la ora 15:30, cu FC Universitatea Craiova, în etapa a XIII-a. Nu va putea conta joi, posibil nici duminică, pe stoperul Samayoa, care în al doilea meci pentru echipa națională a Guatemalei a intrat după pauză și a primit repede cartonaș roșu din postura de ultim apărător. Așteaptă însă cu nerăbdare prima victorie pe propriul teren. 

La începutul sezonului a menționat că echipa sa va rula mai aproape de nivelul dorit după prima întrerupere, dar egalul din runda a IX-a cu FC Botoșani, în Copou, a fost obținut după o prestație dezamăgitoare! Echipa și-a mai revenit, a câștigat în deplasare la Voluntari, iar ultimul meci l-a pierdut în Giulești (scor 2-3) după o prestație de ansamblu, mai ales în prima repriză, ce i-a adus destule laude. Părea în creștere de formă, de aceea întreruperea n-a fost chiar binevenită, deși în această perioadă au fost bifate câteva zile cu câte două antrenamente. N-a fost găsit un partener măcar de Liga a II-a pentru un meci amical, însă pentru următoarea întrerupere, între etapele a XVI-a și a XVII-a (între 11 și 25 noiembrie), primele ale returului sezonului regulat, promite că va fi antamată din timp o întâlnire de verificare.

I-am amintit antrenorului de la Poli Iași de amânarea exprimării echipei la un nivel mai apropiat de ce-și dorește începând de la meciul cu Sepsi, iar răspunsul său n-a făcut neapărat trimitere la următoarea întrerupere, ci a specificat că echipa se va afla în căutări pe tot parcursul acestui sezon.

Fundașul stânga Rareș Ispas a prefațat și el meciul cu Sepsi cum o făcuse și-n august, menționând că băieții sunt concentrați sută la sută pentru a obține prima victorie în Copou.

Conferința de presă integrală o puteți urmări mai jos.

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *