Trupa lui Leo Grozavu a câștigat în sfârșit și primul meci acasă al sezonului, abia la a cincea apariție în fața propriilor spectatori. S-a întâmplat joi seara, în „restanța” cu Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru etapa a VII-a, după două înfrângeri și două remize. Urmează un nou meci în Copou, duminică, de la ora 15:30, cu FC Universitatea Craiova, meci pe care Poli Iași îl abordează de pe locul 10, la doar două puncte de play-off. Ca să putem visa trebuie însă să vedem de ce jocul a fost atât de încâlcit în prima repriză și cine a fost cel care a deslușit ce trebuia făcut pentru a schimba soarta disputei.

Leo Grozavu s-a declarat nemulțumit de programările celor două partide ale săptămânii, considerând că formația sa ar fi trebuit să joace luni cu FC Universitatea Craiova, în etapa a XIII-a a Superligii, și nu duminică. A făcut echipa pentru meciul cu Sepsi și cu gândul la jocul de duminică, a surprins cu Ciobanu titular în același timp pe teren cu Roman, iar cu Ștefanovici completând pe stânga linia de trei mijlocași din spatele atacantului Buș. Martac a revenit ca fundaș dreapta, Belu-Iordache nici n-a prins lotul, iar în poartă i s-a dat credit tânărului Ailenei, care chiar din primele minute a avut emoții, când Sepsi a beneficiat de un penalty ca urmare a faultului comis pe linia de fund de Katanec, înlocuitorul lui Samayoa, asupra lui Ștefănescu. Matei a executat în transversală, iar Ailenei a scăpat și de această dată cu bine, el apărând etapa trecută un penalty pe finalul primei reprize cu Rapid.

Sepsi a considerat că ar putea găsi ușor calea spre gol atunci când va considera de cuviință și nu s-a aruncat orbește în atac pentru a  deschide scorul. Nici Poli nu prea voia să vadă mingea în propria jumătate, doar că, așa cum a fost vizibil și în alte partide, colaborarea dintre Roman și Ciobanu n-a fost eficientă. Determinarea a fost însă prezentă în jocul ambelor formații, la fel și greșelile, un joc foarte încâlcit ca un ghem cu sfoară nici prea groasă și nici prea subțire dat pe la toți jucătorii, inclusiv la cei de pe margine, ca să găsească soluția izbăvitoare. Martac și Roman au avut două șuturi bune până la pauza în care Grozavu l-a văzut pe Luis Phelipe zâmbind. L-a trimis pe teren ca pe un fir al Ariadnei și l-a păstrat în echipă pe Roman în detrimentul lui Ciobanu, alegeri ce aveau să încline balanța.

Explozivul brazilian știa deja cum să deznoade jocul echipei sale, iar în minutul 48 mingea a circulat atât de precis încât am asistat la deschiderea scorului. Marchioni a apărut excelent în atac, a combinat cu Roman în preajma careului advers, argentinianul a continuat pe stânga, iar Luis Phelipe a găsit lejer colțul lung, de la 10 metri, pentru a-l executa pe portarul advers Niczuly. După doar trei minute, același Luis Phelipe a găsit o pasă lungă pe jos în centrul careului, dar Buș a reluat peste poartă dintr-o poziție ideală!

Mingile îl căutau cu predilecție pe Luis Phelipe, precum cea din minutul 64, trimisă de Roman, însă Niczuly s-a întins și a respins șutul, cu dreptul, de la 19 metri. A fost practic o ripostă pentru că Sepsi ratase, prin același Matei, o bună ocazie de a egala. Martac a fost retras de pe teren din cauza crampelor musculare suferite, iar pe poziția sa a jucat din nou „închizătorul” Bordeianu, așa că lângă Marchioni a evoluat nou-intratul Itu. Apărarea ieșeană a fost depășită și în minutul 81, Debeljuh chiar a înscris cu o reluare din careul mic, dar golul a fost anulat cu ajutorul VAR, pentru un ofsaid infim, după cinci minute de analiză a fazei.

Sepsi a părut resemnată după ce i-a fost refuzată egalarea, iar până la finalul meciului a mai reușit Luis Phelipe o fază pe care spectatorii au tot comentat-o în timp ce coborau satisfăcuți Copoul. Marchioni l-a deschis pe stânga, brazilianul i-a pasat, scurt, spre centru, lui Roman, acesta i-a retrimis și a plecat pe locul lăsat liber de Luis Phelipe care se deplasa spre centrul careului talonat de doi adversari. Aceștia îi așteptau continuarea cu stângul pentru Buș, dar dintr-o dată au văzut că mingea lipsea din peisaj, fiind trimisă cu călcâiul drept pentru Roman, care a fost însă prea sigur că va găsi și el colțul lung ca la gol, dar a trimis prea moale pentru a-l învinge pe Niczuly!

Poli Iași a obținut prima victorie pe propriul teren, una meritată, dar condimentată cu destulă șansă. Luis Phelipe a început din nou să zâmbească deși a fost tăvălit de adversari pe toate părțile de ar trebui ca imediat după meci să intre pe mâna specialiștilor pentru a-l trata ca pe un puzzle. Împreună cu Roman și Marchioni poate fi creată destulă panică prin apărările adverse, iar în morișca lor dă semne și Buș că ar putea fi cooptat. Mai sunt destui fotbaliști ce pot apărea cu succes în atac, dar apărarea a fost iarăși depășită mult prea ușor. Ceva mai multă fermitate în duelurile directe i-ar putea asigura un plus de liniște la creație în meciul cu FC „U” Craiova pentru a putea ridica de cât mai multe ori spectatorii de pe scaune!

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *