Trupa lui Leo Grozavu a început bine disputa de duminică, așa cum o încheiase pe cea de joi, disputată tot în Copou, dar a finalizat-o jalnic, fiind egalată în primul din cele opt minute de prelungiri deși evolua de 25 de minute în superioritate numerică! A dat cu piciorul la două puncte importante, confirmând încă o dată, dacă mai era nevoie, că încă scârțâie pe faza defensivă și că atacul nu este chiar atât de productiv încât să acopere mereu gafele din apărare!

Antrenorul Leo Grozavu a fost suspendat pentru meciul de duminică, încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), cu FC Universitatea Craiova, în contul etapei a XIII-a a Superligii. El a operat o singură modificare față de echipa care începea în trombă a doua repriză a jocului de joi, câștigat cu 1-0 (0-0) în Copou cu Sepsi Sf. Gheorghe, „restanță” din runda a VII-a. Luis Phelipe înscria atunci în minutul 48 la capătul unei faze perfecte la care au mai contribuit Roman și Marchioni, așa că brazilianul a fost inclus duminică în formula de start în detrimentul lui Ciobanu.

Poli Iași a fost stăpână pe situație încă de la primele pase. Roman era dezinvolt în centrul liniei de trei mijlocași din spatele atacantului Buș, și el cu suficientă poftă de joc, dispus să intre în combinații și să lupte cu stoperii adverși. Luis Phelipe era căutat intens pe stânga, el căuta parcă mai mult spectacolul, iar dinspre apărători nu erau mari semnale de neliniște. Mai mult, Martac, care a făcut un meci bun cu Sepsi, a reușit o deposedare hotărâtă în propria jumătate, a sprintat în terenul advers și i-a pasat în stânga lui Luis Phelipe, care a preferat o pasă spre dreapta, la Roman. Decarul de la Poli n-a stat pe gânduri să caute o pasă luminoasă, ci a șutat cu dreptul, de pe loc, de la circa 25 de metri, portarul Gurău a încercat să intervină, dar mai mult decât să devieze balonul în propria plasă n-a reușit.

FC „U” n-a acuzat cine știe ce șoc, dar apărarea ieșeană a devenit prea devreme euforică și a permis în minutul 19 combinații oltene în careu, soldate cu șutul lui Bahassa, căruia nici portarul Ailenei n-a reușit să i se opună cu succes. I s-a opus însă analiza VAR, care a anulat golul pe motiv de ofsaid. Norocul încă plutea deasupra bătrânei arene ieșene, ca și la disputa cu Sepsi.

Poli a devenit ceva mai atentă în apărare, iar câteodată a apelat și la un presing agresiv. La una din aceste situații, formația olteană a pierdut balonul, dar preluarea prea lungă a lui Bordeianu a ofilit o fază ce se anunța înfloritoare, însă  „închizătorul” s-a revanșat rezolvând o situație ce putea deveni delicată în apărare. Stângaciul Ștefanovici, folosit mijlocaș dreapta, a trimis peste poartă de la 7 metri singur cu Gurău, iar repriza s-a încheiat fără vreo altă fază notabilă.

Luis Phelipe n-a mai intrat și în repriza a doua, fiind înlocuit cu atacantul Vojtus, dar nici Ștefanovici, înlocuit cu Gheorghiță. Forțe proaspete în atac, dar care să ajute mai mult și defensiva, însă jocul nu prea s-a mai legat. Poli părea deja mulțumită și parcă aștepta ca formația adversă să se descopere mai mult în căutarea egalării.

Degajarea lui Gurău din minutul 64 a fost însă tratată cu multă nepăsare de stoperii Fl. Ilie și Katanec, mingea a bătut la 25 de metri de poarta ieșeană, a fost urmărită de atacantul advers Chițu, care a ajuns înaintea portarului Ailenei și a lovit cu capul spre poarta goală, dar Martac a anticipat inspirat și a reușit să respingă. Ailenei îl faultase însă pe Chițu, arbitrul Iulian Dima i-a acordat cartonaș roșu, dar după consultări cu camera VAR a întors decizia și i-a arătat cartonaș galben tânărului portar! Mai mult, în minutul 66, la un fault al stoperului Lacroix asupra lui Buș, Dima i-a arătat al doilea cartonaș galben și l-a eliminat! Noroc cu carul!

Poli Iași n-a părut deloc decisă să caute al doilea gol, ci doar să stea cât mai mult în jumătatea de teren adversă. N-a apărut însă nimic de semnalat, pe când FC Universitatea a mizat totul pe atac. În minutul 86, Chițu a reușit să preia o pasă lungă deși Fl. Ilie și Katanec erau în preajma sa, invitându-se unul pe celălalt să intervină. Experimentatul atacant s-a descurcat în fața lentului Fl. Ilie și i-a pasat scurt spre stânga lui Ibrahim, înlocuitorul lui Bahassa, liber la 7 metri, dar șutul acestuia a fost respins de Ailenei cu piciorul! Reflex uimitor al portarului, dar însoțit și de o doză de șansă!

Nici acest avertisment n-a fost tratat cu seriozitate! Bordeianu nu mai era deja pe teren, fiind înlocuit cu Itu în minutul 84, iar cinci minute mai târziu au fost trimiși pe teren mijlocașii Ciobanu și R. Ion, în locurile lui Buș și Roman. Discutabile acum aceste înlocuiri, când echipa dădea veritabile rateuri pe faza defensivă. Pe bancă mai erau stoperii Samayoa și Tincu (care putea juca pe final și la „închidere”), dar și mijlocașul Jatoba, mai bătăios decât cei trimiși pe teren. 

În primul minut de prelungiri, Martac și Itu s-au încurcat la mijlocul terenului, mingea a ajuns la Ibrahim, el s-a deplasat spre centru căutând culoar de șut, dar Marchioni a ezitat să-l atace decisiv sub privirile nepăsătoare ale lui Ciobanu. Ajuns la 25 de metri, a lovit cu sete mingea, Fl. Ilie s-a întors ca nu cumva să-i fie deranjat vreun fir din barbă, iar plonjonul lui Ailenei a fost zadarnic.

Văzându-se egalată, Poli Iași s-a năpustit în atac, dar nu prea mai avea cine să caute cu succes golul victoriei. Și, totuși, Marchioni putea să câștige meciul, dar voleul său din poziție bună s-a dus mult peste poarta lui Gurău, s-a dus parcă după norocul ce părăsise deja stadionul fără să se uite înapoi, sătul să tot ajute o echipă nerecunoscătoare!

Două puncte mari pierdute, dar vine vineri (ora 20:30) meciul din deplasare cu penultima clasată, Dinamo, o echipă în criză, dar imprevizibilă.

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și: Dacia continuă să crească pe toate piețele mari ale Europei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *