Etapa principală din cadrul Ligii Campionilor la fotbal în sală se va desfășura între 25 și 28 octombrie sub forma a opt grupe, formate fiecare din câte patru echipe. Ieșeanul Vlad Ciobanu a fost delegat de UEFA să arbitreze în grupa I, una dintre cele mai echilibrate.

Din această grupă fac parte campioanele Portugaliei (Sporting Lisabona), Ucrainei (Hit Kiev), precum și vicecampioanele Croației (MNK Olmissum) și Kazahstanului (Ayat). Arbitrul ieșean, care face parte din Elite Category, va avea la această competiție colegi din Finlanda (Naishouler Kirill), Cehia (Kresta        Jan) și Macedonia de Nord (Barton     Josip). Observator pentru arbitri este georgianul Kukhilava Shota, iar delegat de joc Kammerer Stephan, din Germania. Turneul se va desfășura în Croația, la Omis. 

În cadrul competiției se vor disputa meciuri după următorul program:

25 octombrie:

Sporting CP (POR) – FC Hit (UKR), ora 17:00

Ayat (KAZ) – MNK Olmissum (CRO), ora 21:00;

26 octombrie:

Ayat (KAZ) – Sporting CP (POR), ora 17:00

MNK Olmissum (CRO) – FC Hit (UKR), ora 21:00;

28 octombrie: 

FC Hit (UKR) – Ayat (KAZ), ora 17:00

MNK Olmissum (CRO) – Sporting CP (POR), ora 21:00.

Sporting CP, campioana Portugaliei, este una dintre cele mai titrate formații din futsalul european, câștigând de două ori Champions League, ultima dată în sezonul 2020/2021. În ultimii doi ani a jucat finala competiției, pierzând de fiecare dată în fața campioanei Spaniei (Barcelona, respectiv Palma de Mallorca). Și celelalte participante la turneu au la rândul lor echipe foarte valoroase, având în componență mulți jucători care au evoluat recent pentru echipele lor naționale în meciurile din grupele de elită ale preliminariilor pentru Campionatul Mondial care va avea loc anul viitor în Uzbekistan.

Cele mai bune 16 echipe se vor califica în etapa următoare a competiției, când vor fi organizate 4 grupe de elită. Câștigătoarea fiecăreia din aceste 4 grupe va obține dreptul de a evolua în Final Four-ul competiției. Etapa finală a Ligii Campionilor la futsal va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

Pe lista arbitrilor internaționali la fotbal în sală se regăsește și un alt ieșean, Bogdan Hanceariuc, poziționat în First Category, care a arbitrat recent meciul dintre Armenia și Portugalia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Citiți și: Dacia continuă să crească pe toate piețele mari ale Europei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *