Trupa lui Leo Grozavu încă nu și-a revenit după ultimul meci, cel de duminică, atunci când a fost egalată în Copou, în primul minut de prelungiri, de FC Universitatea Craiova, aflată de zeci de minute în inferioritate numerică în disputa ce a contat pentru etapa a XIII-a a Superligii, antepenultima a turului sezonului regulat. Timpul nu prea pare a fi de partea fotbaliștilor de la Poli Iași, ei urmând să se confrunte vineri, de la ora 20:30, în deplasare, cu Dinamo București, în runda a XIV-a, cum n-a fost, potrivit antrenorului, nici pentru confruntarea cu formația olteană după ce joi câștigase, tot în Copou, „restanța” cu Sepsi Sf. Gheorghe din contul etapei a VII-a.

Leo Grozavu a acuzat și în conferința de presă de miercuri, din Copou, programarea prea rapidă, „cu dedicație”, a jocului cu FC Universitatea Craiova, la mai puțin de trei zile de la cel cu Sepsi, meci cu destule momente solicitante, mai ales în plan mental. A fost prima victorie a sezonului obținută pe propriul teren, victorie la limită, cu 1-0, meci început însă cu ratarea de către Sepsi a unui penalty și încheiat cu un gol anulat tot formației covăsnene, din camera VAR, pentru un ofsaid infim! Partida cu FC „U” Craiova a avut două momente cruciale în minutele 60 și 66, ambele cu implicații tot din camera VAR: portarul Ailenei, de la Poli, a primit un cartonaș galben după ce inițial i-a fost arătat cel roșu, în timp ce stoperul Lacroix, de la FC „U”, a fost eliminat după ce a văzut și al doilea cartonaș galben!

„A apărut o stare de automulțumire, n-au crezut că se mai putea întâmpla ceva…”, a declarat Leo Grozavu.

Atacantul Sergiu Buș, care a vorbit după antrenorul său la conferința de presă, a recunoscut și el că a considerat meciul încheiat.

„După ce am provocat eliminarea lui Lacroix am zis că meciul este ca și câștigat și a intervenit o stare de delăsare. Iată însă că fotbalul ne-a arătat că nu ai voie să te relaxezi”.

Grozavu a fost suspendat pentru meciul cu gruparea olteană, cum suspendat va fi și pentru cel cu Dinamo. A preferat să nu vină la stadion la jocul cu FC „U”, deoarece ar fi trebuit să-l fi urmărit de la tribuna oficială, alături de observator. Știa că n-ar fi putut sta țintuit pe scaun, fără vreo reacție, deoarece nu i-ar fi permis regulamentul, dar nici n-a negat că ar fi putut încerca totuși ceva care să-i fi trezit pe băieții săi pe final de meci, dacă ar fi fost la stadion.

„Aș fi riscat însă o amendă costisitoare pentru club și nici nu sunt sigur că băieții m-ar fi auzit tocmai de la tribuna oficială. În plus, am încredere în colaboratorii mei”.

Leo Grozavu a vorbit și despre meciul cu Dinamo, meci pentru care Luis Phelipe va fi suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene, meci pentru care se mai confruntă cu câteva probleme de ordin medical, dar speră ca unele să fie rezolvate până la ora jocului.

Sergiu Buș a ținut să remarce că în ultimele șapte meciuri Poli Iași a înregistrat trei victorii, trei egaluri și o înfrângere (2-3, în deplasare, cu Rapid).

„Sigur că nu ne place deloc rezultatul ultimului joc, dar avem doar o înfrângere în ultimele șapte partide și am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri. Încerc să mă pliez cât mai bine pe identitatea de joc pe care echipa și-o creează, să mă obișnuiesc cu un nou stil de joc, să ajut cât mai mult și să înscriu mai des”, a precizat atacantul Sergiu Buș.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări mai jos.

Citiți și: Dacia continuă să crească pe toate piețele mari ale Europei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *