ACS USV Iași, formația de fotbal a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a susținut săptămâna trecută două meciuri importante, ambele în deplasare, unul în sferturile de finală ale Cupei României, iar celălalt în campionatul Ligii a IV-a, ambele competiții fiind la nivelul județului Iași. Formația pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu are ca obiectiv câștigarea Ligii a IV-a pentru a disputa barajul pentru promovarea în Liga a III-a și este deținătoarea Cupei României la nivel județean.

La mijlocul săptămânii trecute, ACS USV Iași s-a deplasat la Țuțora pentru meciul cu formația locală AS, din sferturile de finală ale Cupei României. Deținătoarea trofeului s-a impus cu 4-2 (3-1), golurile sale fiind înscrise de Tăcuțanu, Șerban, Al. Marin și Danciu.

Sandu a mizat pe următorii jucători: Gînju – Sărițeanu, Ad. Ilie, Tăcuțanu –  Șova, Plop, Izmană, Păun – Cuibus, Danciu, Buzatu (au mai evoluat Al. Marin, Șerban, Turcu, Safta și Cucoș).

Celelalte trei semifinaliste sunt CSM Pașcani, formație cu care ACS USV merge umăr la umăr în clasamentul Ligii a IV-a, cu câte 60 de puncte (în caz de egalitate la finalul campionatului câștig de cauză va avea ACS USV, grație rezultatelor directe – 0-0 la Pașcani, respectiv 2-1 în Agronomie), Stejarul Dobrovăț și Moldova Cristești. Tragerea la sorți a semifinalelor va avea loc după sărbătorile pascale. 

ACS USV Iași a jucat duminică în etapa a XXIV-a a Ligii a IV-a pe terenul Victoriei Lețcani, a cincea clasată, formație de care a dispus cu 6-2 (5-1), marcatorii săi fiind Danciu (trei goluri), Furtună, Chiriac și Sandu (câte unul).

Formația aliniată de Eduard Sandu a fost următoarea: Anton – Sărițeanu, Ad. Ilie, Tăcuțanu – Matei, Danciu, Izmană, Șerban – Furtună, Al. Marin, Sandu  (rezerve au fost Șova, Chiriac, Turcu, Apreutesei și Plop).

„Toți băieții au venit pregătiți pentru meci, este lucrul care mă încântă și mă ajută cel mai mult. Am marcat repede, am avut inițiativa și ne-am asigurat toate cele trei puncte încă din prima repriză”, ne-a declarat antrenorul-jucător Eduard Sandu.

Joi, ACS USV Iași revine acasă, pe Stadionul din Agronomie, gazda reușitului eveniment „Garden Fest” – totul despre grădina ta, desfășurat în weekend. Trupa lui Eduard Sandu va primi de la ora 17:00 vizita formației Tonmir Iași, clasată pe locul al treilea în Liga a IV-a, cu 55 de puncte.

Sursa foto: ACS USV Iași / Facebook.

Citiți și: Ora de istorie! Citroën Traction Avant, mașina cu 100 de brevete!

2 thoughts on “Două victorii săptămânale pentru ACS USV Iași, urmează joi derby-ul cu Tonmir!

  1. Următorul meci al ACS USV Iași împotriva lui Tonmir Iași se anunță foarte palpitant. Poate ACS USV Iași să continue să își mențină forma impresionantă și să câștige acest meci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *