O nouă prestație rușinoasă în compania unei echipe venită în Copou ca-n vacanță! Atitudinea promisă de Tony a rămas uitată cine mai știe pe unde, iar cele trei puncte absolut obligatorii n-au trecut de modesta sală de conferințe de presă a unui club tot mai departe de prima ligă. Și, totuși, nu-i chiar totul pierdut, dar cine să mai creadă?!

Tony a pierdut duminică primul meci în Copou de când l-a înlocuit pe antrenorul Leo Grozavu. Are cinci meciuri pe banca formației ieșene, dar în ultimele două echipa sa a cam făcut figurație. Nici în primele trei n-a strălucit, dar când era mai mare nevoie de puncte, când noul antrenor le-a cerut jucătorilor să-i arate că sunt bărbați, nu băieței, a venit un eșec în urma unui joc încâlcit, încețoșat, care nu oferă prea multe speranțe. Entuziasmul cu care s-a bazat Tony că va putea umple vestiarul s-a diluat peste cota de avarie, dar până și norocul l-a părăsit pe antrenorul portughez adus să salveze echipa, așa cum au tot fost aduși jucători în acest sezon, cu precădere străini, dar care n-au mare legătură cu fotbalul, însă li se acordă în continuare o suspectă încredere.

Tony a trimis pe teren în meciul cu UTA o formulă de echipă previzibilă, în fața căreia nu era prea greu să te aperi. Trupa lui Mircea Rednic a venit la Iași ca-n vacanță! Era salvată matematic, iar fundașii săi trimiteau cu nonșalanță pase direct în aut și ratau degajările de parcă și-ar fi invitat adversarii la atac. Era limpede cam cât de concentrată era echipa arădeană, dar Poli a fost apatică, incapabilă să exercite o presiune constantă. Sarcina jucătorilor a fost parcă șuturile de la distanță, dar doar Marchioni a avut și precizie, în două rânduri, dar portarul advers, Fl. Iacob, a fost atent. Era cam singurul de la UTA cu gândul la meci, iar Bettaieb a rulat în gol o repriză întreagă sub privirile lui Tony, pasând mai tot timpul înapoi în loc să intre în combinații cu fundașul stânga Ispas, urcat mereu în sprijinul atacului. Pe dreapta a fost în continuare forțat Ștefanovici, deși el este fundaș stânga de meserie, iar între ei s-a zbătut Buș, dar n-au ajuns la el mingi pe care să le poată folosi. Roman a fost prea discret, el remarcându-se printr-un șut cu stângul, atenuat de stoperul Conte, și un corner executat direct pe poartă, dar Iacob a respins cu piciorul, din săritură, cum avea să respingă toate cornerele executate de Roman direct pe poartă în actul secund, bine secondat de stoperul Stolnik!

Rednic avea trei schimbări operate până în minutul 56, iar la capătul primei ore de joc, talentatul R. Pop a șutat plasat, de pe dreapta, dar Ispas a reușit să respingă cu șoldul! În minutul 62, R. Pop a venit pe stânga, a trecut elegant mingea printre picioarele lui Bouhenna sub privirea lui Ștefanovici și a înțepat balonul spre gura porții, de unde Ezekiel, intrat pe teren cu doar câteva minute în urmă, a ajuns mai repede la minge ca stoperul Fl. Ilie, și a reluat simplu, deschizând scorul!

Tony a reacționat, înlocuindu-i pe Buș și Ispas cu Harrison și Allanzinho. Ștefanovici a trecut fundaș stânga, iar norocul cu care antrenorul portughez a venit la Iași putea să-i surâdă din nou în minutul 70, când arbitrul Andrei Chivulete a indicat penalty, dar mingea chiar n-a atins mâna lui C. Mihai la o fază îndelung analizată de VAR. Decizie anulată firesc, iar Tony l-a înlocuit pe Bettaieb cu Kabran, care a jucat atacant central, iar Harrison a trecut mijlocaș stânga. Poli a părut ceva mai prezentă în joc, parcă se mai descotorosise de lentoarea cu care urca în atac și se replia în apărare, iar Rednic a părut că-i dă o mână de ajutor scoțându-l pe R. Pop. A mutat și Tony, înlocuindu-l în minutul 79 pe activul Marchioni cu apaticul Jatoba, și iar a rămas uitat pe bancă Itu, un mijlocaș incisiv cu un bun apetit ofensiv, așa cum ar fi avut nevoie echipa și în acest meci! Tot uitat pe bancă a fost și Saghiri, jucător adus în iarnă, ca și Bouhenna, Todoroski, Bettaieb, Kabran și Allanzinho, cu toții fiind mult prea departe față de grandoarea cu care au fost prezentați în momentul transferurilor!

UTA a continuat să se distreze pe contraatac, să se bucure de fotbal, așa cum îi place lui Tony, iar în minutul 84 a surprins avansata apărare gazdă pentru că fundașul dreapta Todoroski l-a scos din ofsaid pe Luckassen, fundaș care, nejustificat, l-a scos din echipă pe Martac! Luckassen a sprintat spre careu și l-a executat pe Lung jr. pentru un succes fără dubii!

Luckassen a jucat și la Iași, fiind adus de Rednic când acesta a antrenat acum câțiva ani în Copou, a fost dorit și pentru acest sezon, dar a preferat-o pe UTA, iar în tribune a fost prezent și Michael Omoh, și el adus la Iași pe vremea lui Rednic și care ar fi de acord să joace la Poli dacă va rămâne în Superligă. Deocamdată, Poli a ajuns pe ultimul loc în clasament, 10, dar la egalitate de puncte, 21, cu Dinamo și cu FC Botoșani, care azi închide antepenultima etapă a play-out-ului, în deplasare, cu Petrolul. Lunea viitoare, Poli va evolua în deplasare, cu FC Hermannstadt, o echipă fără griji în privința retrogradării.

Sursa foto: UTA Arad / Facebook.

Citiți și: Parteneriat între SAIC și Castrol pentru clienții MG!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *