Am rămas dator să vă spun dacă am avut sau nu brad natural de Crăciun, dar să nu credeți acum că m-am întâlnit și cu peștișorul de aur. N-am dat eu peste bradul sub care să se așeze chiar tot ce voiam, dar pentru asta a avut destulă grijă „Moșu cel cu nasul cam roșu”, așa cum scria în unele SMS-uri primite. Iată c-am avut parte de un brad superb, pe care am plătit exact cât face. Poate chiar mai puțin decât face și chiar arată bine împodobit numai în alb, cu ornamente cumpărate acum aproape două luni, de nu mai aveam răbdare până să le văd prin rămurelele pline de ace. Nu vă mai spun despre cum miroasea rășina ce s-a scurs din vârful pe care am fost nevoit să-l retez, dar aș vrea să deslușesc dacă Moș Crăciun a luat cea mai bună decizie în privința cadoului pentru puștiul meu de nici 12 ani.

Am stabilit împreună cu copilul un obiectiv cu două variante pentru care să fie recompensat la final de semestru I al clasei a VI-a. Le-a ratat la mustață, dar a muncit suficient de mult, așa că l-am lăsat pe Moșu să decidă dacă merită sau nu să găsească și juniorul ceva sub brad. N-are rost să amintesc ce ar fi putut primi, dar se pare că și barosanul îmbrăcat în roșu a considerat că merită și copilul un cadou și a ajuns la concluzia că o tabletă i-ar putea fi de folos. Una de 7 inch sau pe acolo, că de 10 știa cum e. iPad mini sau altceva? Altceva, care să nu fie atât de restrictiv ca produsul de la Apple. Android a făcut progrese importante în ultima vreme, iar de la 2.1 la 4.2 e cale totuși lungă. Alegerea era între cea fabricată de Samsung și cea pusă de Asus pe tavă celor de la Google și numită Nexus 7.

Procesorul quad-core a făcut difereța în favoarea lui Nexus 7 și nu cred că trebuie să vă spun că de când a primit-o nu prea îl mai interesează altceva. Abia am așteptat să-i văd prima reacție. Știam de gândurile Moșului de vreo câteva zile și poate am așteptat eu mai mult să-i văd secunda cea magică din privire decât chiar el însuși în așteptarea unui posibil dar.

De acum însă va trebui să afle și niște reguli de întrebuințare, altele decât cele scrise în manualul oferit de constructor. Deocamdată e vacanță și-l mai las în pace și sper că Moșu a luat cea mai bună decizie.

Voi ați avut vreo dilemă în privința cadourilor? O fi mai bun Nexus 7 decât produsul concurent de la Samsung? Se poate bate Nexus 7 de la egal la egal cu iPad mini? Sper însă să fi fost cu toții măcar la fel de inspirați ca Moșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *