Etapa a III-a a Campionatului Regional Moldova Nord la minirugby, ultima a turului și a anului, a adunat pe Stadionul „Tepro” din Iași cinci grupări din trei județe ale regiunii. Meciurile s-au desfășurat pe trei categorii de vârstă – Under 14, Under 12 și Under 10 -, nu au fost alcătuite clasamente, dar la finalul etapei toți jucătorii au primit medalii.

Foto: Bogdan Ghiurco

Cele cinci formații participante la etapa de pe Stadionul „Tepro” au fost CSS Gura Humorului (pregătită de prof. Andrei Varvaroi, cel care antrenează și formația RC Gura Humorului, din Liga Națională de Rugby, fost jucător al CS Politehnica Iași), CSM Suceava (Vasile Conache), CSS „M. Eminescu” Bănești (din județul Suceava, pregătită de prof. Marius Tănase), CSS Bârlad (prof. Iulian Iftenie, cel care era antrenor secund când Politehnica Nena Iași cucerea în anul 2000 medalia de bronz la seniori, și prof. Costin Motrea) și CSS „Unirea” Iași (prof. Gabriel Popa).

„Rugby frumos pe Stadionul Tepro din Iași cu multe zâmbete de copii! Rugby-ul trăiește prin disciplină, respect, integritate, pasiune și solidaritate. Arbitrii au ținut scorul la fiecare meci, dar rezultatele n-au fost contabilizate în clasamente. Copiii sunt deocamdată prea mici, abia deslușesc tainele rugby-ului, este totuși prea devreme pentru ierarhii, mai importantă la această vârstă este bucuria de a juca rugby. Iar bucuria de pe chipul fiecărui copil când îi așezam medalia la gât reprezintă garanția că procedăm corect”, ne-a declarat ieșeanul Bogdan Budișteanu, directorul de dezvoltare al Regiunii Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby.

Cele trei etape ale returului sunt programate anul viitor.

Citiți și: Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *