Trupa lui Leo Grozavu s-a impus sâmbătă cu 1-0 (0-0) în fața celor de la Dinamo București în ultimul joc susținut în acest an în Copou. Spectatorii ieșeni au putut vedea un gol ca la Mondiale, înscris de Hlistei, în minutul 49, dar și o echipă ieșeană care le-a oferit probabil cea mai amară victorie a sezonului.

Lică fiind indisponibil, Grozavu l-a titularizat pe Tincu alături de căpitanul Plămadă în centrul liniei de patru fundași și a surprins preferându-l pe Telcean ca mijlocaș central defensiv lângă Vașvari în detrimentul argentinianului Marchioni. A motivat că Telcean ar fi recepționat mai ușor mesajul tribunei, deși emoția transmisă de suporteri nu ține cont de limbă, iar Telcean, un jucător elegant, de parcă ar avea coregraf personal, a reușit un meci bun, fiind mult mai prezent în joc decât Vașvari.

CSM Politehnica Iași a petrecut primele zece minute în jumătatea adversă, practicând un presing ce a intimidat gruparea oaspete. Dinamo însă n-a acceptat prea mult să fie masată spre poarta tânărului Oncescu și a încercat să speculeze spațiile libere din defensiva ieșeană. Bani s-a descurcat bine printre Plămadă și Finica, dar a pasat slab în fața porții și a irosit o bună oportunitate. Dinamo a mai avut câteva apariții în careul lui Jankov, dar a ajuns la concluzia că mai bine își încearcă norocul pe contraatac decât să se lase prea mult descoperită.

Formația ieșeană a avut o posesie mai bună, însă Roman, destul de șters și sâmbătă, n-a fructificat în minutul 19 gafa lui De Moura, la o fază în care ofsaidul la Harrison a rămas nesemnalizat. A ezitat să șuteze cu stângul, și-a așezat mingea pe dreptul, dar a fost blocat de Patriche, cu brațul, însă jocul a fost lăsat să continue. Fundașii laterali Martac și Finica au urcat în sprijinul atacului, dar presiunea la poarta lui Oncescu n-a atins cote prea înalte. Plămadă putea înscrie în minutul 33, în urma unui corner executat de Roman. S-a demarcat ca un atacant veritabil, dându-i un exemplu englezului Harrison, dar a reluat fără vlagă, de la 6 metri. Finalul primei reprize a adus un contraatac tăios al oaspeților, dar șutul lui I. Roșu a fost deviat în corner de Telcean.

Actul secund a început tot cu CSM Politehnica Iași în atac. Atacantul englez Harrison s-a trezit cu mingea la picior, dar a șutat în capul fundașului central Giafer, dar după doar un minut a fost găsit cu o diagonală pe dreapta de către Hlistei. De la marginea careului, l-a așteptat pe Hlistei să ajungă în careu, i-a centrat perfect, iar mijlocașul a finalizat, de la 12 metri, cu o foarfecă laterală executată cu atât de multă lejeritate precum ar „topi” un frappe într-o nouă zi caniculară! Gol ca la Mondiale, o execuție de mare finețe, iar spectatorii care au urcat în Copou deja puteau fi mulțumiți.

Și CSM Politehnica Iași era mulțumită de rezultat, pentru că imediat a făcut un mare pas înapoi. Dinamo a preluat inițiativa, a început să opereze modificări în echipă pentru a da vitalitate acțiunilor ofensive, iar trupa lui Grozavu s-a limitat să se apere și să fragmenteze cât mai mult jocul. Mult mai devreme decât ne puteam aștepta la o grupare care vorbește numai despre promovarea în Superligă, jucătorii săi au început să cadă secerați la orice contact mai bărbătesc, de parcă instalația de încălzire a gazonului ar fi fost setată la o temperatură mult prea tentantă.

Trupa lui Grozavu juca acasă, în compania unei formații totuși modeste, dar a ales să apere fragilul avantaj într-o manieră cum n-am mai văzut-o. Grozavu a spus înainte de meci că echipa a atins un nivel de pregătire „destul de acceptabil”, dar la cele văzute după deschiderea scorului s-ar traduce că echipa nu este acum în stare să câștige cu fruntea sus pe propriul teren nici măcar cu Dinamo! S-a comportat precum un pugilist care și-a trimis cu o sclipire adversarul la podea și apoi l-a luat în brațe până la final. Nu s-a mai jucat practic nimic până la final, Dinamo nefiind o formație care să reușească să facă față cu brio deselor întreruperi.

Unii vor spune că echipa ieșeană a jucat șmecherește, iar altceva nu contează pentru că punctele au rămas toate la Iași. Fără îndoială, punctele sunt acum cele mai importante, dar maniera în care au fost obținute cu Dinamo indică faptul că va fi greu tare în play-off cu actualul lot, play-off spre care CSM Politehnica Iași mai degrabă se târâie decât defilează!

Sursa foto: CSM Politehnica Iași.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *