Trupa lui Leo Grozavu se va reuni luni, la ora 14:00, când încă sunt șanse ca în privința noutăților să nu vorbim doar despre cele două achiziții deja anunțate, Robert Ion și Alexandru Musi. Șanse destul de scăzute, deși discuțiile sunt tot mai intense, cu piste care se închid și se redeschid, existând însă și câțiva jucători din lot care au anunțat deja că nu vor putea ajunge în timp util în Copou.

La începutul săptămânii nu anunțase niciun jucător că nu va putea ajunge la reunirea prevăzută luni. Au apărut însă de atunci câteva cazuri printre fotbaliștii străini care au trecut în 2023 departe de Iași. Polonezul Tomczyk este așteptat luni seara și de marți va intra în programul echipei, macedoneanul Jankov întâmpină probleme legate de viză și va ajunge la Iași în cursul săptămânii viitoare, la fel ca și argentinianul Marchioni.

„Pot fi și înțelegător în astfel de cazuri. Două-trei zile de întârziere mai înțeleg, e prima săptămână, dar de testele fizice oricum nu scapă nimeni! Jucătorii au avut programe individuale de pregătire în vacanță, ne-au trimis filmulețe, sper să fi lucrat temeinic”, ne-a declarat Leo Grozavu.

În funcție de cum se vor prezenta jucătorii la pregătire vor fi decise și prelungirile contractelor ce expiră în vară. Unul dintre jucătorii vizați ar fi Jankov, în timp ce situația austriacului Knoflach este destul de complicată.

„Pe Jankov aș vrea să mă bazez și în sezonul 2023/2024 și mai sunt și alți jucători cu care aș vrea să prelungim înțelegerile, dar să-i văd mai întâi la pregătire. Knoflach încă nu m-a convins că vrea sută la sută să se integreze în proiectul nostru”, a adăugat Grozavu.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași pare destul de îngrijorat de prognoza meteo, la începutul săptămânii viitoare fiind anunțate precipitații abundente, situație în care echipa va găsi cu greu vreun teren decent pentru antrenament, însă gândurile îi zboară mereu spre cel mai important capitol, acela al transferurilor. Țintește în continuare fotbaliști considerați foarte buni pentru Liga 2, deși gruparea ieșeană și-a cam pierdut credibilitatea în ultimele două sezoane și nu prea mai este deloc atractivă.

„Dacă reușim să mai aducem doi sau trei titulari eu mă declar mulțumit. Vreau jucători nu doar pentru a promova, ci și pentru a mă baza pe ei măcar în primul sezon în prima divizie. Vreau fotbaliști dispuși să se încadreze în rigorile noastre, nu doar să bifeze un transfer. Avem contacte și cu jucători din Croația, discutăm și cu un internațional leton, dar mi-aș dori fotbaliști care să nu aibă nevoie de acomodare cu campionatul nostru. Căutăm în continuare atacanți, mijlocași și un fundaș central de picior stâng”, a menționat Leo Grozavu.

Se pare că s-a renunțat la cooptarea vreunui fundaș stânga pentru postul rezervat jucătorului născut începând cu 2002, cum se pare că pistele Buhăcianu (Hermannstadt), I. Șerban (FC Argeș) și chiar Vojtus (fost la Rapid) n-ar fi chiar definitiv închise.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Cătălin Ghițescu.

Citiți și Test Autoplay: Duster cu noua semnalistică Dacia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *