echipa-copouMă gândeam acum câţiva ani, mai bine zis visam, cam cum ar arăta o viitoare echipă a Iaşului cu Avrămia, Herghelegiu, Creţu şi Bădic în componenţă. Ei erau cei patru aşi pe care speram că poate fi construită o formaţie cu cât mai mulţi ieşeni în componenţă, cu copii crescuţi în spiritul alb-albastru, pe care să te poţi baza chiar şi în cele mai dificile situaţii. Cu toţii internaţionali de tineret, Avrămia a făcut de timpuriu pasul chiar şi la echipa naţională, sub comanda lui Victor Piţurcă, unde era aşteptat şi Creţu, cel care a ajuns acolo în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu.

Primii doi au părăsit Iaşul care nu-i preţuia cum s-ar fi cuvenit, iar Creţu tocmai a semnat cu Olimpija Ljubljana. A mai rămas doar un „as”, dar plecând de la ei am ajuns repede la o formaţie alcătuită din cât mai mulţi ieşeni, iar dacă am uitat sau am omis pe cineva chiar îmi pare rău.

În poartă l-aş trimite pe Grecu, căruia nu i s-au dat mai deloc şanse în Copou, iar ca fundaşi centrali tandemul Mihalache-Avrămia nu cred să se fi descurcat chiar rău. Nu prea ştiu cine să joace fundaş dreapta, poate şi Creţu să fi fost o soluţie, însă până una-alta, poate îmi amintesc de cineva, aş merge pe mâna lui Bosoi, iar pe stânga ar fi Bădic, la concurenţă cu Ştefan Popescu (fotbalistul crescut la Academia „Gheorghe Popescu”, cel care în tricoul lui Cesena i-a dat gol lui Napoli chiar pe „San Paolo”!) şi cu Panţîru, jucător din generaţia de la LPS Iaşi vicecampioană naţională la juniori B, generaţie din care puteau fi extraşi stoperii Suru şi Măgureanu, dar şi mijlocaşii Izmană şi Acostăchioaie.

Panţîru ar putea juca şi mijlocaş stânga, în centrul liniei de mijloc ar apărea Creţu şi Tincu (fost la „Noua Generaţie), iar în dreapta ar fi poate Buhuşi, despre care ultima dată am auzit că l-a reactivat antrenorul Dănuţ Munteanu la Miroslava. În fine, în atac aş miza pe Herghelegiu şi pe Pălimaru, cu toate că pe post de atacant central s-ar putea înscrie şi Ştiubei, tot de la „Noua Generaţie”.

Cum spuneam, îmi pare rău pe cei pe care nu i-am amintit, însă formula poate fi oricând îmbunătăţită: Grecu – Bosoi, Mihalache (Suru), Avrămia (Măgureanu), Bădic – Buhuşi (Izmană), Creţu, Tincu (Acostăchioaie), Panţîru – Herghelegiu, Pălimaru (Ştiubei). Iar câţiva dintre componenţii actualului lot chiar şi-ar putea depune candidatura la un loc de titular…

Citeşte şi Capăt de drum pentru Ioannis Tsirogiannis la Poli Naţional Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *