Cifre care nu mint! Decideți cât de bun e drumul pe care este condusă CSM Politehnica Iași!

Înaintea primei etape din retur, CSM Politehnica Iași, pe atunci pregătită de antrenorul Daniel Pancu, ocupa penultimul loc în clasamentul de șaisprezece grupări al Ligii 1, cu 14 puncte în cont, având-o la trei puncte în spate pe nou-promovata FC Argeș. Primeam atunci asigurări din partea președintelui executiv Ciprian Paraschiv că „suntem pe un drum bun” și că „va fi bine”, argumentul său suprem fiind acela că „ne despart doar șase puncte de play-off”.

Pancu îi ținea hangul, așa cum l-a ținut toată toamna declarându-se mulțumit de transferurile efectuate deși numai el știa ce înseamnă să oferi încredere unor jucători precum Atska, Vanzo, Chacana sau Mensah sau să te lași pe mâna unor fundași ca Angiulli, R. Popa, Bușu sau chiar Baxevanos. Mai mult, Pancu promitea că „veți vedea o altă față a echipei în acest an”, iar meciul din prima etapă, 1-1 la Buftea, cu Chindia, cu o a doua repriză curajoasă după un prim act de figurație, menținea echipa ieșeană la acele șase puncte de play-off.

Citește și: Iașul va organiza și în 2021 cel mai important turneu de tenis din România! Știm luna în care se va desfășura ediția a II-a a „Concord Iași Open”!

Achitarea restanțelor salariale era un motiv în plus pentru ca trupa pe atunci a lui Pancu să păstreze măcar un cât de cât contact cu ocupanta locului 6 dacă nu să evadeze din zona inferioară a ierarhiei. Înfrângerea din Copou cu FC Botoșani (0-1), pe final de joc, după o a doua repriză jenantă, a mărit diferența la 9 puncte și a coborât-o pe CSM Poli pe ultimul loc, iar cea de la Mediaș (1-2), cu goluri primite în primul act la trei minute unul de celălalt, a urcat-o la 11!

Apăreau însă jucători noi la echipă, despre care s-a spus că au fost făcute eforturi financiare, și se lăsa de înțeles că lotul este în parametrii doriți, atât numeric, cât și valoric, iar rezultatele mai că urmau să vină de la sine. A urmat însă dezamăgirea cu UTA (1-2), în Copou, după gol marcat în minutul 9 și o nouă repriză a doua penibilă, cu goluri primite în minutele de prelungire! 13 puncte față de locul 6, în timp ce FC Argeș avea deja patru puncte în fața celor de la CSM Poli Iași!

Trei goluri primite în fiecare meci!

S-a produs despărțirea de Pancu deși i se promisese sprijin până la capăt, iar „prietenia pe viață” anunțată de Paraschiv a fost destul de vocal infirmată de fostul antrenor după folosirea lui Mihalache în jocul cu CS Universitatea Craiova, contrar unei înțelegeri între domni cu gruparea olteană. Până atunci însă a venit înfrângerea din deplasare cu FCSB (1-3), iar în Copou cu CS „U” (0-3) am asistat la o execuție cu spatele la zid în prima repriză, când echipa ieșeană cu greu reușea să iasă din propriul careu!

15 puncte până la locul 6, iar Andrei Cristea, după ce a ieșit din izolare, debuta pe banca Iașului la Sf. Gheorghe, cu Sepsi (3-3), cu gol în minutul 2 și ocazie uriașă în minutul 6! Restul primei reprize a fost însă sumbru, cu trei goluri încasate până la pauză, primele două la interval de un minut! Actul secund a fost mai bun, iar egalarea a venit la ultima fază a jocului, însă distanța până la play-off devenea de 17 puncte!

Trecem de eliminarea rușinoasă din Cupa României, 0-3 în deplasare cu Petrolul, și ajungem la runda a XXIII-a, a VIII-a a returului, când în Copou a venit Astra (2-3). Iarăși deschidere ieșeană de scor în minutul 2, iarăși o nouă primă repriză penibilă, cu trei goluri încasate! Un act secund complet diferit ca atitudine n-a putut însă împiedica înfrângerea care ține Iașul pe ultimul loc al Ligii 1, cu 16 puncte, dar la 18 puncte de play-off! Spre comparație, FC Argeș a ajuns pe locul 10, cu 27 de puncte în cont!

În doar șapte etape diferența față de locul 6 a crescut de la 6 la 18 puncte, acum fiind de 6 puncte distanța față de locul 14, iar față de locul 15, penultimul, fiind de 5 puncte. Motive vor fi mereu găsite, deși puține pot sta în picioare nesprijinite (și adversarele se pot plânge de jucători infectați, suspendați sau accidentați, de erori de arbitraj etc), dar am pășit în a doua jumătate a returului, iar schimbarea la față nu s-a produs, ci doar a antrenorului. Mai importante sunt însă punctele, iar pe lângă diferențele evidente enumerate anterior mai adăugăm că în cele opt etape scurse din retur au fost obținute doar două puncte, așa că decideți cât de bun e drumul pe care este condusă echipa…

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *