Un sfert din lotul național de rugby al României provine din județul Iași! O echipă de vis!

La fiecare convocare pentru lotul național de rugby parcurgem numele de pe listă și ne mirăm cât de mulți jucători au fost descoperiți și formați în județul Iași! Nu mai este de foarte multă vreme vreo noutate că zona Moldovei s-a dovedit un veritabil filon și pentru rugby, iar lucrurile nu stau deloc altfel nici cu ultimul lot anunțat de selecționerul Andy Robinson. Doisprezece rugbiști din cei 50 convocați provin din județul Iași, șapte dintre ei fiind pășcăneni, iar unul fiind născut la Prisăcani.

Constantin Pristăvița (acum la CSM Știința Baia Mare), Costel Burţilă (Hyeres-Carqueiranne-La Crau, Franța) și Ovidiu Cojocaru (Baia Mare) sunt pășcănenii din linia I, primii doi fiind pilieri, iar al treilea – taloner, post pe care a fost selecționat și Tudor Butnariu (Iași – CSA Steaua).

În prim-plan, Tudor Butnariu

În linia a II-a, din cei șapte convocați găsim trei ieșeni: Florin Roşu (originar din Pașcani, acum la Baia Mare), Virgil Ghenea (CSA Steaua) și Marius Iftimiciuc (Perigueux).

Vlad Neculau (SCM Timişoara) și Andrei Gorcioaia (Pașcani – Bayonne) vor juca în linia a III-a, iar Gabriel Rupanu (Prisăcani – SCM Timişoara) va fi mijlocaș la grămadă. Vlad Popa (CSA Steaua), în centru, și Paul Popoaia (Pașcani – Baia Mare) ca fundaș sunt cei care închid lista celor doisprezece rugbiști din județul Iași.

Nu-i putem însă trece cu vederea pe pilierul Vasile Bălan (originar din Bârlad) și pe mijlocașul la deschidere Daniel Plai (Gura Humorului), ambii făcând pasul în SuperLigă la CS Politehnica Iași.

Ajungem așadar la paisprezece rugbiști și ar mai trebui unul pentru a alcătui o formație de vis, iar acela, care în ciuda accidentării ar fi meritat din plin convocat, este fundașul Marius Simionescu (SCM Timișoara). Marius poate evolua și ca aripă, acesta fiind singurul post pe care nu găsim vreun jucător care să aibă mai mult sau mai puțin în comun cu Iașul ce mai respiră acum doar în VII…

1 thought on “Un sfert din lotul național de rugby al României provine din județul Iași! O echipă de vis!

  1. Un Sport,pentru cei Puternici si Inteligenti.Sunt din Iasi,dar m am stabilit in Italia. Baiatul meu practica acest Sport la C U S Ferrara, de 3 Ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *