Pasta-cremă vegană „FungiYo”, creată de studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) și realizată din codițe de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac, a reprezentat România la faza internațională a competiției „Ecotrophelia”, desfășurată acum câteva zile la Paris.

Studenții Eduard Horlescu, Cristina Dandeș, Livia Bărbuță și Cătălin Scripcă, de la Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole, împreună cu profesorii coordonatori, conf. univ. dr. Marius Ciobanu și șef lucr. dr. Gabriela Frunză, au alcătuit echipa României care s-a clasat pe un meritoriu loc 6 din cele 16 echipe foarte bine pregătite pentru faza internațională.

La nivel european, „Ecotrophelia” înseamnă peste 3.000 de studenți care au participat la competiție, peste 1.100 de produse alimentare inovatoare, mai mult de 200 de universități și 22 federații naționale ale industriilor alimentare din Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Marea Britanie.

Reamintim că la ediția de anul trecut, desfășurată la Anuga, în Germania, echipa USV Iași care a reprezentat România a obținut premiul special pentru „Spririt Antreprenorial”, cu pastele din carne „Meatatelli” (adică Meat tagliatelle).

Sursa foto: USV Iași.

Citiți și: Noul Opel Mokka: mai încrezător, mai modern, mai digitalizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *