„Concord Iași Open” 2021 se pune în mișcare! Încep lucrările la Baza Ciric pentru cel mai important turneu de tenis din România!

Așa cum v-am informat încă de acum trei săptămâni, probabil tot în exclusivitate, ediția a II-a a turneului de tenis „Concord Iași Open”, din cadrul ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro, cheltuieli ce depășesc 100.000 de euro), se va desfășura în luna iulie, tot la cocheta Bază Ciric a Primăriei Iași. Perioada de desfășurare va fi în săptămâna 28, mai precis între 12 și 17 iulie, pe 10 și 11 iulie fiind programate calificările. Chiar dacă șansele sunt destul de reduse, organizatorii încă mai speră ca turneul să aibă loc cu o săptămână mai devreme pentru a aduce la Iași tot ce se poate mai bun în respectiva perioadă. Mai precis, săptămâna 27 (5-10 iulie) va fi a doua săptămână a Grand Slam-ului de la Wimbledon, iar unii dintre jucătorii care vor fi părăsit prestigiosul turneu în primele tururi ar putea veni să joace la „Concord Iași Open”.

Indiferent însă în care din cele două săptămâni din iulie se va desfășura ediția a II-a a „Concord Iași Open”, cert este că Iașul va avea din nou cel mai puternic turneu de tenis din România. Standardele pe care Andrei Oriță, proprietarul turneului, le-a ridicat încă de la prima ediție au fost unanim apreciate, așa că și pentru turneul din 2021 sunt câteva capitole de pus la punct, în care colaborarea cu Primăria Iași este esențială.

Chiar de la începutul lui martie a fost inspectată Baza de la Ciric, atunci când Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al „Concord Iași Open”, s-a întâlnit cu Gabriel Harabagiu, city-managerul Iașului fiind însoțit de Radu Grigoraș, directorul Direcției Exploatare Patrimoniu din cadrul Primăriei Iași.

„Am mers la Baza Ciric pentru a analiza solicitările pe care organizatorii importantului turneu ni le-au transmis. Mare parte din ele sunt perfect realizabile. Deja au fost la Baza Ciric colegi de la Spații verzi și Silvic, iar când vremea va permite vor fi refăcute terenurile. Este o competiție foarte importantă pentru Iași”, ne-a declarat Harabagiu.

Tribună prea mică pentru un turneu atât de mare!

Terenurile de joc vor rămâne 1, 2 și 5, iar pentru terenul 6, de antrenament (tot pentru antrenament sunt și 3 și 4), va trebui realizată o cale de acces separată de terenul 5. Accesul spectatorilor n-a fost permis în 2020, dar mulți iubitori ai tenisului se adunau în parcare pentru a urmări partide de un nivel cum nu s-a mai văzut la Iași. Pentru ediția a doua nu este deloc exclus ca spectatorii să poată asista din tribune la meciuri, iar acesta a fost subiectul principal discutat, cel al tribunelor.

Tribuna actuală, în lungul terenului 1 (central), este prea mică pentru un turneu atât de mare, așa că organizatorii au două propuneri. „O tribună ar putea fi montată în spatele terenului 1, unde la prima ediție era o pergolă. De asemenea, o tribună ar putea fi ridicată în lungul terenului 1, pe versantul dinspre parcare”, a menționat Iftimoaie.

A apărut și ideea montării unei tribune mobile la finala de simplu, pe terenul 2, dar pentru celelalte două variante este necesară o analiză minuțioasă. „O tribună în spatele terenului 1 o vedem realizabilă, dar pentru cealaltă variantă vom avea nevoie de specialiști pentru a se pronunța. E foarte complicat, nu-mi pot lua angajamentul că o vom putea ridica. Nu știm cât de stabil este versantul pentru a permite construirea unei tribune”, a menționat Gabriel Harabagiu, care a încheiat astfel: „Zilele viitoare va avea loc o nouă vizită la Baza Ciric, de această dată urmând să participe primarul Mihai Chirica, precum și un reprezentant al Federației Române de Tenis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *