Iașul nu poate găzdui confruntarea de baraj pentru Superliga feminină de tenis de masă! Promovarea se joacă la Tomești!

Formația feminină de tenis de masă CS Politehnica Iași, pregătită de antrenoarea Maria Gaftea, a reușit un veritabil tur de forță în returul Diviziei A, desfășurat în februarie, la Moinești, când, prin victoriile obținute, inclusiv la liderul CSM Craiova, a urcat de pe locul al patrulea până pe al doilea în clasament. Astfel, echipa ieșeană și-a câștigat dreptul de a se confrunta în aprilie, într-o dublă manșă, cu ocupanta poziției a treia, CSM Slatina, pentru promovarea în Superligă!

Partida pe care CS Politehnica Iași o va organiza pe teren propriu se va desfășura în Sala Sporturilor din Tomești, cu mențiunea că reprezentanții CSM Slatina și-au dat acordul pentru ca ambele manșe să fie organizate de clubul nostru. Așadar, pe 16 și 17 aprilie, la Tomești, CS Politehnica Iași va încerca să revină pe prima scenă a tenisului de masă din România, acum câțiva ani ea fiind vicecampioană națională.

„Îi mulțumim domnului primar Ștefan Timofte pentru că a fost de acord cu organizarea la Tomești a importantei confruntări cu CSM Slatina, precum și pentru tot sprijinul pe care ni l-a mai acordat și pentru secțiile de badminton și handbal”, a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, pe pagina oficială a grupării ieșene pe o rețea de socializare.

„Este un gest frumos din partea domnului primar Ștefan Timofte, care a demonstrat că iubește sportul. N-am mai întâlnit până acum o persoană într-o asemenea funcție care să fie atât de prietenoasă. Sala din Tomești este foarte bună, abia așteptăm să jucăm meciurile decisive. Sala Polivalentă din Iași nu poate fi omologată pentru tenis de masă din cauza luminozității scăzute”, a precizat Maria Gaftea tot pe pagina oficială a clubului, dar trebuie menționat și că sala din Campusul „Tudor Vladimirescu”, unde a fost cucerită ultima medalie, de argint, nu poate fi deschisă nici măcar pentru un eveniment atât de important.

Andreea Postudor, Maria Gaftea, Vlada Caraulnaia

CS Politehnica Iași va alinia în confruntarea cu CSM Slatina aceeași formație ca la turneul de la Moinești: Vlada Caraulnaia, Andreea Postudor și Maria Gaftea. Rezervă va fi Lăcrămioara Baiu. Ultima partidă dintre cele două formații a avut loc în februarie, la Moinești, echipa ieșeană având câștig de cauză cu 3-1.

Sala Sporturilor din Tomești este obișnuită cu organizarea competițiilor de anvergură, printre altele găzduind, în 2018, Campionatele Naționale de box pentru seniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *