Academie generatoare de emoție – Academia Didi Junior Iași!

Sală cochetă din Congress Hall-ul din Palas Mall, pregătită minuțios pentru o conferință de presă în condiții civilizate. Mulți copii, de vârste mici, dar nu exagerat de gălăgioși, însoțiți de puțini părinți, cărora probabil li se aud vocile atunci când chiar contează.

Academia Didi Junior Iași a anunțat într-o atmosferă plăcută, întreținută de responsabilul său de Marketing și Comunicare, Andrei Lature, lansarea www.academiadidi.ro, bucuria micuților fotbaliști când își găseau pozele pe site fiind remarcată și de Armand Bertea, managerul firmei ce a realizat puntea online dintre Academia de fotbal a lui Didi Florean, fostul mare mijlocaș al Politehnicii Iași, și cei care se pot convinge că nu doar despre fotbal este vorba acolo…

Dar Didi Junior, care are grupe de performanță de la Under 7 la Under 12 (începătorii fiind pregătiți de antrenorul Răzvan Macovei – 26 de ani), tocmai s-a întors de la București, unde a participat cu cinci echipe (alcătuite din portar și patru jucători de câmp) la o competiție organizată de Dinamo București. Rezultatele sunt de excepție, patru locuri I și un loc III, însă și mai important pentru Florean a fost jocul prestat de micuții fotbaliști, consistența discursului său fiind una pe care aș vrea s-o regăsesc și la nivelul Ligii 1. În puține minute, Florean a expus de fapt întreaga sa filosofie pe care o imprimă deja la Academie. 

„Copiii au avut emoții. Au fost emoții firești, dar absolut necesare. Am fost și conduși, dar am revenit, lucru mai rar la aceste vârste. Copiii au respectat ce am lucrat acasă, în laborator, așa cum spunem noi la teren. Dar pentru mine rezultatul este jocul! Acești copii sunt mici artiști la perioada de învățare. Mici artiști care au trezit interesul unor foști mari fotbaliști, precum Dănuț Lupu și Ionel Dănciulescu, ei arătându-se surprinși de jocul pe care l-am prestat. Ne-au cerut filmările pentru a le prezenta drept lecții de fotbal! Acest lucru ar trebui să ne motiveze pentru a deveni și mai buni!”, a declarat Didi Florean (62 de ani), care a câștigat competiția cu Grupa Under 12 (copii născuți în anul 2009).

Robert Gucianu, Didi Florean, Liviu Niță, Bogdan Curpăn

Încărcătura emoțională a înregistrat o creștere în intensitate când a vorbit Liviu Niță (54 de ani), antrenorul de la U11 și U10, de asemenea câștigător al competiției: „Am fost priviți cu oarece rezerve având în vedere că Iașul fotbalistic nu traversează o perioadă prea fericită, dar am reușit să demonstrăm că Iașul are în continuare talente veritabile. Am deplasat la București 50 de copii. Suntem mândri de toți! Suntem mândri și de părinți pentru cum s-au comportat!”. Niță a amintit și de începuturile grupei Under 8, iar antrenorul ei, Bogdan Curpăn, devenise destul de agitat pe scaun: „Bogdan a început cu trei copii și poate își adresa întrebări cum de antrena doar trei copii… Ușor, ușor, a ajuns la 5, apoi la 7, iar acum are o grupă foarte unită”.

Bogdan Curpăn (28 de ani), antrenorul care a ocupat locul 3 cu Grupa U8, nu și-a ascuns surprinderea: „Am rămas fără cuvinte! Mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut! Copii, sunt foarte mândru de voi! Trebuie să fim curajoși și să țintim acolo sus”.

Robert Gucianu (28 de ani) a vorbit ultimul dintre antrenori, el clasându-se pe locul I cu Grupa Under 9: „Le mulțumesc copiilor pentru că s-au dedicat în primul rând echipei. Mulțumesc părinților pentru galeria extraordinară pe care au făcut-o! În finală am fost conduși cu 2-0, dar încurajările lor ne-au împins spre victorie. Cu toții am format o echipă imposibil de învins!”.

Andrei Lature a precizat că „în maximum douăsprezece luni vom fi cel mai important proiect din țară la acest nivel”, în timp ce kinetoterapeutul Bianca Onofrei, după ce a fusese prezentat și parteneriatul cu „Football Brain” (aplicație ce ajută cluburile în luarea deciziilor bazându-se pe date din, momentan, patru module: Comunicare, Tehnic, Financiar și Medical), le-a mulțumit copiilor pentru „că mi-ați amintit cât îmi iubesc meseria”

Am aflat înainte de conferința de presă cam tot ce-și propune Academia Didi Junior Iași, printre care și construirea unui stadion cu 10.000 de locuri, dar, de-a lungul timpului, am auzit detalii despre zeci și sute de proiecte… Unele obiective ale Academiei Didi Junior le și vedeam alunecând ușor spre zona SF, dar după conferința de presă nu mai eram așa de convins…

1 thought on “Academie generatoare de emoție – Academia Didi Junior Iași!

  1. Buna ziua,

    M-am perindat la mai multe cuburi asa ca vorbesc in cunostinta de cauza , acest club are multa daruire si pasiune din partea antrenorilor, copii sunt invatati sa comunice si sa lege prietenii indiferent de pe ce pozitie joaca. Problema este ca nu sunt suficient de promovati. Sunt cunoscuti doar de cei ce fac parte din fenomen, insa oamenii de rand, cetatenii orasului nu-i cunosc si e pacat pentru ca se munceste. De multe ori copii talentati se pierd pe drum pentru ca apar alte interese, acest club poate fi o alternativa reala a acelor copii talentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *