În afara Hotărârii privind transferul din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Județului Iași și în administrarea Consiliului Județean (CJ) Iași a Sălii Polivalente, Hotelului „Sport” și Sălii de gimnastică, din Păcurari, consilierii județeni au aprobat joi, printre altele, și noul Ghid al solicitantului privind finanțările nerambursabile pentru proiecte în domeniul sportului.

V-am informat la începutul lunii că bugetul alocat sportului de către Consiliul Județean Iași se cifrează la 750.000 de lei (sport de performanță – 600.000 și sport de masă – 150.000), în creștere cu 50% față de 2022. Calendarul pentru depunerea proiectelor nu are, deocamdată, date precise, ele depinzând de publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a.

Orientativ, proiectele sportive vor putea fi depuse începând cu jumătatea lunii martie, termenul limită fiind de treizeci de zile de la data demarării sesiunii de depunere.

„Din 2021, implicarea Consiliului Județean Iași în sprijinirea domeniului sportiv a fost una semnificativă. Am inițiat finanțarea acțiunilor sportive propuse de cluburi, cu 500.000 lei în 2022 și 750.000 lei în 2023. Am finanțat până acum, prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Județeană,  realizarea a 7 terenuri de sport în județ. Am restructurat proiectul depus la CNI și localizat în comuna Miroslava prin dezvoltarea unui Complex Olimpic Metropolitan cu Bazin Olimpic de Înot și Sală Polivalentă. Am solicitat la Ministerul Sportului transmiterea în proprietate a infrastructurii specifice în vederea modernizării acesteia. De asemenea, prin bugetul din 2023, am alocat sumele necesare realizării unei Strategii privind dezvoltarea sportului, pentru sănătate și de performanță, la nivelul județului Iași”, ne-a declarat Marius Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

Sursa foto: CJ Iași / Facebook.

Citiți și: Suzuki Swace a fost actualizat cu mai multă tehnologie și putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *